latolgatjuk az esélyeket

2018.04.20. 16:10

Megye II: csúcsderbit játszanak Herenden

Az MTD Hungária megye II-es labdarúgó-bajnokság 20. játéknapjának csúcsrangadóját Herenden rendezik meg, ahol a második helyezett, hazai pályán még hibátlan porcelánosok fogadják a listavezető Badacsonytomaji SE-Bonvino gárdáját.

Bényi Kálmán

A Tapolca (piros felsőben) a Somló SC-t fogadja, a Szentantalfa az Öskü otthonában szerepel Fotó: Balogh Ákos/Napló

PV 2000 Öskü FC (11.)- Szentantalfa NVSE (3.): A házigazdáknak két hetük volt rá (a tizenkilencedik fordulóban szabadnaposak voltak), hogy kiheverjék a Csopak ellen elszenvedett 9:1-es vereséget. Most ismét hazai környezetben lépnek pályára Lócziék, és kíváncsian várjuk, hogy mire lesznek képesek a dobogó harmadik helyéért hatalmas csatában álló szentantalfaiak ellen. A pontszerzés már hatalmas bravúr lenne.

A Tapolca (piros felsőben) a Somló SC-t fogadja, a Szentantalfa az Öskü otthonában szerepel Fotó: Balogh Ákos/Napló

Egyetértés SE Nemesszalók (9.)-Csopak SC (6.): Az őszi randevújukon 1:1-es döntetlent játszottak egymással a felek. Az elmúlt hetek formáját elnézve a csopakiak várhatják nagyobb önbizalommal a derbit. A Balaton-partiak az utóbbi három mérkőzésüket megnyerték, míg a szalókiak egy győzelmet és két vereséget tudnak felmutatni. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a két fiaskót az első és a második helyezett ellen szenvedte el az Egyetértés SE. Vendéggyőzelemre tippelnénk.

Herendi Porcelán SK (2.)-Badacsonytomaji SE-Bonvino (1.): Csúcsrangadó a javából! Bombaformában várja mindkét alakulat a derbit, ami nagy valószínűséggel a bajnokság végső kimenetelét dönti majd el. A tavaly októberi odavágón a Tomaj Kiss János 93. percben szerzett góljával gyűjtötte be a három pontot (4:3). Gólgazdag, magas színvonalú ütközetre számítunk, és csak remélni tudjuk, hogy a tét nem fog bénítóan hatni a játékosokra.

Tapolca (5.)-Somló SC (13.): A tapolcaiak hazai mutatója vetekedik az élcsapatokéval, hét mérkőzésből hatot nyertek, és mindösszesen egyszer szenvedtek vereséget. Ez nem túl jó előjel a vendégek számára, akik a múlt héten elszenvedett vereségükkel (Nemesvámostól kaptak ki 3:1-re) visszacsúsztak a sereghajtó pozícióba. Tapolcai sikerre van a legnagyobb esély.

Tótvázsony SE (10.)-Ősi PSK (4.): A vendéglátók hatalmas gödörben vannak, tavasszal még szerzett pont nélkül állnak. Az Ősi PSK labdarúgói is képesek a hullámzó teljesítményre, de amennyiben továbbra is versenyben szeretnének maradni a dobogó harmadik helyéért folytatott harcban, úgy a mostani találkozón mindenképpen győzniük kell.

Nemesvámosi LSE (12.)-Csabrendek FC (8.): A vámosiak a múlt heti sikerükkel elmozdultak a sereghajtó 13. helyről. Egy újabb diadallal pedig már a felzárkózást is megkezdhetnék a középmezőnyhöz Marosvölgyi Tamás tanítványai. A rendekiek nem igazán találják a játék ritmusát, az utóbbi négy meccsükön egyaránt pont nélkül maradtak, és ez a veszély most is fenyegeti őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában