Csapatban és egyéniben

2017.12.05. 21:30

Országos bajnokok a zirci sportlövők

Csapatban és egyéniben is első helyezést értek el az MTTSZ Terüle- ti Klub Zirc versenyzői a Sportlövő Diákolimpia országos döntőjében, az általános iskolás fiúk légpuska húszlövéses számában.

Kelemen Gábor

A döntőben kiválóan teljesítő zirci lövők, balról: Horváth Bálint, Végh Zsigmond, Mihályfi Vendel, Végh Attila Fotó: Kelemen Gábor

Mihályfi Vendel a legeredményesebb versenyzőnek járó trófeát is hazahozhatta.A Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Mihályfi Vendel, Végh Attila, Végh Zsigmond összetételű csapata több mint ötszáz köregységet gyűjtve a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. Mihályfi Vendel egyéniben is bajnok lett a nyílt irányzékú légpuska húszlövéses számban, és a legeredményesebb fiú versenyzőjének járó elismerést is kivívta.

A döntőben kiválóan teljesítő zirci lövők, balról: Horváth Bálint, Végh Zsigmond, Mihályfi Vendel, Végh Attila Fotó: Kelemen Gábor

Ez utóbbiért két vándordíj járt, melyet Varga Károly olimpiai bajnok sportlövő alapított: az egyiket a kiválóan teljesítő versenyző vihette haza, a másik pedig iskolájá- nak dicsőségfalát fényesíti egy évig.Az általános iskolás fiúk légpuska húszlövéses számában a zirciek közül Horváth Bálint második helyezést ért el, Végh Attila pedig – mindössze egy köregységgel lemaradva a dobogóról – a negyedik helyen végzett.Varjas József tanítványai közül Vágenhoffer Dávid, Bittmann Kata és Vintze Regina is tisztességesen helytállt az országos döntőben, ők hárman két fegyvernemben is céltábla elé álltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!