megye i.

2017.09.24. 11:01

Ötöt lőtt a Füred, négyet a Tihany

Hatodik meccsét is megnyerte a füredi labdarúgócsapat a szezonban. Úgy tűnt, Tihanyban is kiütéses siker születik, de a Devecser összekapta magát.

Horváth Gábor

Az MTD Hungária megye I-es labdarúgóbajnokság hatodik fordulójában két mérkőzést játszottak szombaton.

Peremarton SC Berhida-BFC

0-5 (0-2)

Berhida, 85 néző. Jv.: Pap E. Peremarton SC Berhida: Bereczky – Varga R., Szabó B., Szabó Z., Gulyás (Barthalos), Dufek, Szabó A. (András Zs.), András Sz., András N., Csejtei (Fülöp T.), Kerekes (Fülöp D.). Edző: Saáry Zoltán.

Balatonfüredi FC: Fogarasi – Reznyák, Imre (Tóth G.), Rápó, Mátó (Udvardi M.), Szurok, Mátyás, Kós (Emperger), Krén (Grecsó), Szőllősi, Pálfi. Edző: Beszédes Sándor.

Gólszerzők: Rápó (2), Szőllősi, Udvardi M., Mátó.

Borús időjárásban megrendezett remek iramú mérkőzésen gyűjtötte be a három pontot a bajnokság jelenlegi éllovasa. A Füred birtokolta többet a labdát a mérkőzés nagy részében, ellenben a hazaiak lelkesen védekeztek, és próbáltak kontrajátékra építeni. A vendégcsapat egy szép szélső kiugratásból szerzett vezetést, majd egy remekül eltalált szabadrúgásból növelte előnyét. A második játékrészben a fürediek további akciógólokat szereztek. A 92. percben alakult ki a végeredmény, egy kiugratás után két próbálkozást még a hazaiak kapusa hárított, de az üresen maradt szélső a hálóba helyezett.

A Peremarton lelkesedése, küzdése, hozzáállása, és a vendégek szép akciói dicsérhetők. Amennyiben továbbra is ilyen marad a hazaiak akarata, elérhetik céljaikat, a vendégek pedig ilyen játékkal joggal pályázhatnak a bajnoki címre.

Jók.: lelkesedéséért az egész Peremarton, ill. Mátó, Imre I., Tóth G., Kós, Szurok.

Tudósított: Bereczky Zoltán.

 

Tihanyi FC-Devecser SE

4-2 (4-0)

Tihany, 150 néző. Jv.: Magyar Á. Tihanyi FC: Sárdi – Dévényi, Stáhl, Horváth B. (Perger), Kovács Á. (Varga Gy.), Márki (Kovácsfi), Németh K., Nemes, Gál (László), Károlyi, Pass (Benedek). Edző: Lukács István.

Devecser SE: Csepregi – Rába (Horváth G.), Csicsics (Szakonyi), Szélessy, Paksai (Burucs), Orbán, Illés M., Illés N., Cserna, Király, Németh A. Edző: Cserna Róbert.

Gólszerzők: Károlyi, Dévényi, Pass, Gál, ill. Szakonyi (2).

Több mint egy hónapnyi vendégszereplés után ismét hazai közönsége előtt futballozhatott a Tihanyi FC. A játékosok igyekezték szép és eredményes futballal kiszolgálni szurkolóikat, amit jól tükröz, hogy a 21. percben már 3-0-át mutatott javukra a vadiúj eredményjelző. Pass, Gál és Károlyi találatai után Dévényi növelte az előnyt, így 4-0-val vonulhattak az öltözőbe a csapatok. Fordulás után egészen más arcát mutatta mindkét együttes, Szakonyi Stefán rövid időn belül duplázott, 25 perccel a vége előtt már csak kétgólos hátrányt kellett volna ledolgoznia a devecserieknek. Nem sikerült azonban újabb erőket mozgósítania a vendégeknek, míg a túloldalon – cseréinek is köszönhetően – fel tudta pörgetni csapatát Lukács mester, ami újabb gólhoz nem, de az eredmény megtartásához elégnek bizonyult.

Jók: Márki, Dévényi, Pass, Gál, Károlyi, ill. Szélessy, Cserna, Illés, Szakonyi.

Tudósított: Kovácsfi Barna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!