MTD Hungária

2017.09.16. 10:00

Balatonfűzfőn szomszédvári derbit rendeznek a foci megye I-ben

Nyáron majdnem megszűntek, most viszont szárnyal a csapat, amely tudatos stratégiával veri a papíron erősebbeket.

Horváth Gábor

Nagy Krisztián játékos-edzőként segíti a csapatot, amely remekül összeállt Fotó: Pesthy Márton

Az MTD Hungária megye I-es labdarúgóbajnokság hatodik fordulója előtt azzal a Nagy Krisztiánnal beszélgettünk, aki edzőből lett játékos, majd játékos-edző.

Az előző játéknapon az FC Zirc-Dudar sorozatban harmadik sikerét aratta, a társaság az első kör óta veretlen, és jelenleg a negyedik helyen áll a tabellán. Nem is rossz egy olyan csapattól, amely nyáron a megszűnés határára került.

– Valóban közel voltunk a megszűnéshez – reagált érdeklődésünkre Nagy Krisztián, aki korábban az alakulat edzője volt, az előző szezonban játékosként szerepelt, idén pedig két feladatot is ellát, a pályán kívül és belül is számítanak rá.

Nagy Krisztián játékos-edzőként segíti a csapatot, amely remekül összeállt Fotó: Pesthy Márton

A döcögős kezdés ellenére a rendszer összeállt, s talán még a zirc-dudariakat is meglepte, milyen hatékonyan működik. Az együttes sorrendben három olyan vetélytársat (Devecser, Fűzfői AK, Ajka Kristály) győzött le, amely egyaránt meghatározó erősségű a mezőnyben.

– Elkezdtük a felkészülést, és folyamatosan épült a keret, jöttek régiek, újak, csatlakoztak hozzánk játékosok az ifiből. Jól alakultak a dolgok, szépen tudtunk edzeni. Az első tétmeccsen, a kupában sikerült továbbjutnunk a Kristály ellen, de nem voltam maradéktalanul elégedett, ráadásul nálunk a munkahelyi elfoglaltságok miatt mindig hiányzik valaki, ezt is számí-tásba kellett venni. Forgattuk a csapatot, változtattunk a posztokon, és egyszer csak elkezdett működni a dolog – mesélte Nagy Krisztián, akinek időközben rá kellett jönnie, hogy a pályán belülről sokszor jobban tudja irányí-tani az együttest, mint a kispadról.

(Ráadásul, tesszük hozzá mi, jól is teljesít: az előző hétvégén még a kapuba is betalált, az ő góljával veze-tett ismét csapata a Kristály ellen.)

S mit tud most az FC Zirc-Dudar? A fizikailag (is) erős hátsó alakzat előtt a középpályások szervezett védekezés-re képesek, és az ebből kiinduló kontrák is egészen jól mennek. Mindehhez hozzátartozik, hogy remek közösség alakult ki.

– Többen kérdezték már: dobogóra mentek? Dehogyis, a célunk továbbra is a bennmaradás. Azt mondtam a fiúknak, hogy gyűjtögessük a skalpokat, hiszen a folytatásban bármi előfordulhat, jól jönnek majd ezek a pontok. A Füred kivételével mindenki ellen van esélyünk, akkor pedig miért ne próbálnánk meg nyerni?

Nagy Krisztián természetesen a játéknap párosításairól is elmondta véleményét lapunknak.

Várpalotai BSK (7.)–FC Zirc-Dudar (4.): – Változott a Palota, de jó az utánpótlása és sikerült pótolnia a távozókat. Szervezett, lendületes focit játszanak. Háromesélyes meccs, amelyen lehet keresnivalónk, természetesen győzni megyünk.

Balatonfüredi FC (1.)– Sümeg VSE (10.): – Egyértelmű 1-es. Jó csapat a Sümeg, de szerintem nem tudja megnehezíteni a balatonfürediek dolgát.

Úrkút SK (9.)–Peremarton SC Berhida (16.): – Ez is egyértelmű, az úrkútiak sokkal rutinosabbak, ráadásul hazai pályán extra motivációval lépnek pályára.

Ajka Kristály (6.)–Ugod SE (14.): – A Kristályt jó játékosok alkotják, az Ugodot idén még nem láttam. Úgy gondolom, hogy hazai siker születik.

Fűzfői AK (11.)–Balaton-almádi SE (5.): – A fűzfői „nehéz” pályán nekünk sikerült nyernünk, egységesek voltunk, s a hazaiak kicsit lenéztek minket. Nem hiszem, hogy újra elkövetik ezt a hibát, viszont Kozma Csaba, akit nagyon jó szakembernek tartok, szervezett Almádit épített. Döntetlenre tippelek.

Devecser (8.)–Péti MTE (15.): – Különleges, 4-2-4-es felállásban játszott ellenünk a Devecser, ez veszélyes fo-ci, amellyel vagy nagyon kikapsz, vagy simán nyersz. Hazai pályán általában győzni szokott a Devecser, s ez – a pétiek eddigi eredményeit is figyelembe véve – szerintem most sem lesz másként.

Gyulafirátót SE (3.)–Tihanyi FC (2.): – A Rátót szívós csapat, de annyira nem jó, mint a Tihany. A hazaiak megszoríthatják a vendégeket, ám tihanyi sikert várok, mert bővebb a keretük és technikásabbak a játékosaik.

Csetény SE (12.)–Községi SE Magyarpolány (13.): – A csetényi közönség képes belehajszolni csapatát a győzelembe, ez alapján mindenképpen a hazaiak felé billen a mérleg nyelve. A Csetényt jó játékosok alkotják, ha összeáll az együttes, sima siker lehet, ha nem, a döntetlen is benne van a pakliban.

Csetényben és Gyulafirá-tótón vasárnap rendeznek mérkőzést, a többi találkozót ma tartják. A kezdési időpont 16 óra.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóságának youtube-csatornája ezen a héten a Gyulafirátót–Tihany-mérkőzést közvetíti élőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában