Kiválóan teljesítettek

2018.01.10. 17:48

Szép eredmények a pápai úszóknál

Kiválóan teljesítettek a Pápai Úszó Sportegyesület (PUSE) versenyzői az év utolsó heteiben rendezett bajnokságokon, a Győrben rendezett SCITEC Kupán például Tapsonyi Bálint 50 pillén és 50 háton ranglista első helyet úszott, tizedekkel elmaradva az örökös korosztályos csúcstól.

Haraszti Gábor

A PUSE úszói számára már megkezdődött a felkészülés a tavasz nagy kihívásaira Fotó: archív

A Győr-Moson-Sopron megyei rangos viadal előtt Hódmezővásárhelyen is rajtkőre álltak a sportolók, a Gyarmati Dezső Sportuszodában 21. alkalommal rendezték meg az Országos Rövidpályás Vidék Bajnokságot, melyre 26 egyesület közel 200 versenyzőt nevezett.

– A háromnapos versenyen nemcsak az ellenfelekkel, hanem a technika ördögével is meg kellett küzdenie tanítványaimnak – emlékezett vissza a bajnokságra Babai Gergő, a PUSE edzője. – Az időmérő többször is megbolondult, a kijelző nem működött, a versenyzőket is össze-vissza szólították. Ennek ellenére amennyire csak lehetett, igyekeztünk alkalmazkodni a körülményekhez. Mindenkivel kivétel nélkül elégedett vagyok, amelyik számban indultunk, ott sikerült javítani az eredményeinken. Hegyi Patrícia 50 mellen (0:37,12) és 200 vegyesen (2:41,41) is a dobogó legfelső fokára állhatott fel, nagy büszkeség számomra, hogy én adhattam át neki az aranyérmeket. Nagy Levente 50 háton három századdal maradt le az első helyről (0:28,26), míg 100 háton szintén ezüstérem (1:00,45), 200 háton bronzérem került a nyakába (2:12,45).

A PUSE úszói számára már megkezdődött a felkészülés a tavasz nagy kihívásaira Fotó: archív

A hódmezővásárhelyi megmérettetéssel párhuzamosan Székesfehérváron a Jövő Bajnokai Program keretében Tapsonyi Bálint 1500 méteren aranyjelvényes időt úszott, ezután kedvenc sprintszámaiban is sikert sikerre halmozott: 50 mellen egy másodperccel megjavította legjobbját, 50 gyorson pedig ranglista második helyen csapott a célba. Joggal bizakodhatott edzője az eredményes, egy héttel későbbi győri szereplésben.

– A meglehetősen fárasztó és hosszúra nyúlt év a nyolcadik SCITEC Opennel zárult, amire nagyon készültünk. Óriási mezőny gyűlt össze az Aqua Sportközpontban, tíz ország 77 klubja képviseltette magát, a szervezőbizottság 4500-nál is több rajtot regisztrált. Heten indultak a pápai egyesületből, ahogy korábban, most is mindenki mindent beleadott, hihetetlen büszke vagyok rájuk. Nagy Levente négy, Tapsonyi Bálint három alkalommal tudott beúszni a döntőbe, végül egy második és egy harmadik hellyel tértünk haza, de ami ennél is fontosabb, hogy Bálint 50 pillangón és 50 háton ranglista első helyet úszott, utóbbi számban csupán három tizeddel maradt le az örökös korosztályos csúcsról – mondta Babai Gergő, aki hozzátette, az év első két hónapja az edzésekkel és néhány felmérő versennyel indul, áprilisban viszont már komoly országos viadalok várnak tanítványaira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!