győzelem győrben

2018.08.19. 09:59

Tesztmeccsen fektette két vállra a Tatabányát a Veszprém

A tavalyi bajnoki kiírás bronzérmesét, a Grundfos Tatabányát 26-20-ra fektette két vállra a Telekom Veszprém felkészülési mérkőzésen.

B. Virág Rita

Az új szerzemény, Manuel Strlek öt gólt szerzett Fotó: Penovác Károly

Fotó: Penovác Károly/Napló

Győrben lépett pályára hazánk két legeredményesebb kézilabda-együttese, a női Bajnokok Ligája győztes Audi ETO KC, valamint a Telekom Veszprém.

Először a házigazda meccselt a Siófokkal, amelyet sok hibával játszva is 30-25-re legyőzött.

Ezt követően a Telekom a tavalyi bronzérmessel mérte össze erejét. A BKSE elleni első tesztmeccshez képest több helyütt is változtatott Ljubomir Vranjes szakvezető, továbbra is hiányzott Gasper Marguc és Momir Ilic sérülés miatt, de Sterbik Árpád és Andreas Nilsson sem lépett pályára. Először szerepelt ellenben új csapatában René Toft Hansen, és a betegségéből felépült Petar Nenadic is játékra jelentkezett.

Az új szerzemény, Manuel Strlek öt gólt szerzett Fotó: Penovác Károly/Napló

A veszprémieknél ezúttal Blagotinsek és Toft Hansen dirigálta a védelmet, Nagy László újra a kettes poszton mutathatta meg tudását. Az új felállás láthatóan eredményes volt, az első tíz percben mindössze két gólt kapott a bakonyi együttes, igaz, a támadószekció csupán hármat szerzett (3-2).

Mackovsek újfent bizonyította, jó igazolás volt, de a régiek közül Gajic is eredményes volt, így a félidő végére 11-7-re alakult az állás.

Szünet után ismét Mackovsek vállalt főszerepet, s neki köszönhetően egy 5:1-es szériával már 16-8-ra vezetett a Telekom.

A Veszprém új védekezési variációt is bemutatott, az 5+1-es játékban az új fiú, Strlek volt a zavaró.

A Tatabánya jól küzdött, Vrankovic találataival sikerült 20-15-re közelebb zárkóznia, ám a Veszprém sikeréhez kétség sem férhetett.

A hajrá már inkább gálameccshez hasonlított, s ebben az időszakban az első mérkőzésen bemutatkozott jobbszélső, Dörnyei is gólt szerzett. A Telekom végül 26-20-ra nyert.

A legjobb gólszerzők: Mackovsek 6, Gajic 4, ill. Bozovic 6, Vrankovic 3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!