Berhidai napok

2017.09.17. 08:00

Beszélgetve tanul magyarul Peter Srámek

Magamat hoztam a Berhidai napokra. Mindig jó bulikat csinálok, és remélem, itt is így lesz. Nem kell semmi más, csak az, hogy az emberek jól érezzék magukat – mondta a fellépés előtt Peter Srámek.

Molnár Sándor

Peter Srámek imádja a vidéki fellépéseket Fotó: Tv2

Petert először egy szlovák Szupersztárban láthatták énekelni gyerekként a nézők. Később jelentkezett a magyar Rising Starba, ahol bejutott a top 12-be, és a harmadik lett. A Sztárban sztár című műsorban is szerepelt, ahol második helyezést ért el.

A Berhidai napok egyik sztárvendége volt Peter Srámek, aki elmesélte, hogy rengeteg fellépése volt a nyáron. Hetente öt-hat-hét, de előfordult, hogy egy hétvégén nyolcszor lépett színpadra, az már sok volt neki is. – Imádom a vidéki fellépéseket, de a lényeg az, hogy az emberek szeretik azt, amit csinálok, ez egy nagyon jó visszajelzés. Az a legjobb érzés, amikor a fellépés után odajön hozzám egy másik település polgármestere, és azt mondja, hogy nagyon tetszett a műsor, szeretné, hogy náluk is előadjam. Akkor azt látom, hogy amit csinálok, azt lehet, hogy jól is csinálom – vélekedik.

Peter Srámek imádja a vidéki fellépéseket Fotó: Tv2

Hozzáfűzi még, hogy többször lépett fel a Balaton környékén, de gyakran jár Szlovákiába is, és nagyon boldog amiatt, hogy Romániába is egyre többet hívják. Kell ennél több? – kérdezi.

Zámbó Jimmy nagy hatással volt rá. Kiderül, hogy anyukája hallgatta őt sokat, de Peter kezdetben nem értette a dalok szövegét, mert akkor még nem beszélt magyarul. Nagyon megtetszett neki Jimmy hangja. – Én is min-dig szerettem olyan számokat énekelni, ahol picit „el lehet repülni” a hangommal – meséli. Édesanyja lefordította a dalokat, hogy tudja, miről szólnak. Elkezdte otthon énekelni őket, majd egyszer el-jött az egyik csepeli Zámbó Jimmy-emlékkoncertre nézőként, ahol a szünetben közös fotót készített Zámbó Árpival. Kiderült Peterről, hogy ugyan nem beszél magyarul, ennek ellenére énekli Jimmy dalait. Ekkor színpadra küldték, és nagyon nagy sikert aratott – eleveníti fel magyarországi zenei sikereinek első lépéseit. Zámbó Árpád hívta fel a figyelmét a Rising Star tehetségkutatóra, ahol aztán harmadik helyezett lett.

– Lassan, de biztosan tanulok magyarul, de még nem úgy megy, ahogy szeretném – mondja. Megerősíti, hogy az egyik legnehezebb nyelv a magyar, ennek ellenére úgy próbálja elsajátítani, hogy beszélget az emberekkel. El-árulja, hogy sohasem szeretett tanulni, mert lusta volt. Inkább fellép húsz koncerten, mint hogy egyszer leüljön tanulni. Ezért nem jár tanárhoz sem. – Inkább beszélek az emberekkel, ez a legjobb iskola, én azt gondolom. Tudom, hogy jó lenne egy magyartanárnő, aki megtanít rendesen beszélni, de ehhez még idő kell – mondja, éppen csak egy picit törve a magyar nyelvet.

Az országban jól érzi magát. Majdnem két éve él hazánkban, jelenleg Csepelen lakik. – Azt lehet érezni a magyarokon, hogy szeretnek engem, de remélem, az is érződik, hogy én is imádom őket. Nagyon sok embert megismertem és sok új barátom lett itt. Érzem az emberek szeretetét, és nekem nem is kell több. Ez elég ahhoz, hogy jól érezzem magam.

A rajongó lányokról kiderül, hogy – hála istennek – sokan vannak. Egyszer előfordult, hogy egy rajongója lett a barátnője, de az nem annyira jó dolog. Inkább megvárja azt az igazi nőt, aki őt, Petert szereti majd, és nem a Srámeket a színpadon. Ebben a szakmában nagyon nehéz ilyet találni, de nem siet sehova, és az igazi biztosan eljön majd egyszer. Tiszta szívvel várja őt a 24 éves énekes.

A külsejére nagyon odafigyel a fiatalember, akinek elmondása szerint több mint 60 zakója van, és imádja az ékszereket is. Mindig megpróbál olyan ruhákban fellépni, amelyek érdekesek, amilyet még senki nem látott. Szeret vásárolni, de a ruhákat próbálgatni, átöltözni, azt nem. Ha már megvette, az jó érzés, mert tudja, hogy a rajongóinak tetszeni fog.

Napjainkban nagyobb tévéműsorban nem szerepel. Arra készül, hogy kitaláljon valami újat. Mostanában jelent meg egy új dala Csukd be a szemed címmel, amit Berhidán is előadott. Dobban a szív című számához pedig Londonban járt klipet forgatni, amit néhány napon belül láthatnak majd a rajongói.

Folyamatosan dolgozik, és ebben az évben szeretne még két-három új dalt elkészíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!