körülbelül ugyanaz a testület állt fel, mint öt évvel ezelőtt

2019.10.13. 22:26

Fölényes Fidesz-KDNP többség született Balatonfüreden

Mandátumot nyert Bóka István (Fidesz-KDNP), Balatonfüred polgármestere, hét képviselő fölényes többséggel győzött, szintén a Fidesz-KDNP színeiben, egy Független jelölt került be a testületbe, hárman, valószínűleg baloldali képviselők pedig a kompenzációs listáról jutnak be, a vasárnap esti eredmények alapján.

Kovács Erika

Bóka István polgármester ötödször is Balatonfüred polgármestere, a győztes csapattal

Fotó: Kovács Erika/Napló

-Egyértelmű döntést hoztak a balatonfüredi választók, akik azt szeretnék, hogy ez a testület, ebben az összetételben dolgozzon tovább, fogalmazott Bóka István polgármester, aki egyedüliként indult és mandátumot nyert a városban, ötödik ciklust kezdi meg. Úgy mondta, örül az eredménynek, mert körülbelül ugyanaz a testület állt fel, mint öt évvel ezelőtt, a voksokat megőrizték.

A nyolc egyéni választókörzetből hétben Fidesz-KDNP képviselő nyert, meggyőző, 60-40 százalékos fölénnyel, és volt olyan körzet, ahol 75 százalékos szavazati többség volt.

Bóka István polgármester ötödször is Balatonfüred polgármestere, a győztes csapattal
Fotó: Kovács Erika/Napló

-A lakótelepi körzetet Pálffy Károlyné, Független képviselő nyerte meg, aki nagyon szép eredményt ért el, példás munkát végez a körzetében, a lakótelepen, ezúttal is szívből gratulálok! – fogalmazott a polgármester. A három kompenzációs helyet valószínűleg a baloldali képviselők fogják megkapni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!