Hírek

2009.01.23. 03:28

Nagy az egyetértés

<b>Ajka</b> - Alig tíz percig tartott az Új Atlantisz Többcélú Kistérségi Társulás tanácsának csütörtöki ülése.

Győrffy Árpád

Most kivételesen azért, mert kellő számban eljöttek a polgármesterek, és akik ott voltak, azok közül senkinek sem volt javaslata, ellenvéleménye a napirendi témák többségével kapcsolatban. Vita, hozzászólás nélkül elnapolták a döntést a somlóvásárhelyi önkormányzat támogatási kérelméről. 

Az álláspont a tavalyi több hasonló esethez hasonlóan az volt, hogy támogatási szabályzat elfogadása után döntenek. A mostani előterjesztés februárra tette az új határidőt. 

A polgármesterek támogatták a társulás megállapodásának a módosítását, egyetértettek azzal is, hogy pályázatot nyújtsanak be a téli közmunkaprogram meghosszabbítására. 

Siker esetén a most zajlóval azonos feltételekkel kap munkát újabb másfél hónapra a jelenleg foglalkoztatott 42 személy. 

Vita nélkül támogatták a tavalyi költségvetés módosítását is. Egyedül az előző ülésen már a többség által jóváhagyott kistérségi honlap újratárgyalásánál volt néhány hozzászólás, de itt is megszavazták a javaslatot. 

Az ismételt napirendre tűzésre azért volt szükség, mert az előző ülésen Ajka képviselője éppen nem tartózkodott a teremben, s a létszámarányok miatt a város nélkül nem lehet döntést hozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!