Hírek

2010.10.17. 15:01

Veszprémben is tüntettek Geréb Ágnes támogatói

Mondhatni, néma tüntetéssel demonstráltak veszprémi szülők. A SÉD filmszínház (jelenleg Pannon Várszínház) előtt kisebb tömeg jött össze péntek délután, hogy támogatásukról biztosítsák az október 5-én ismét őrizetbe vett, hivatásától korábban eltiltott szülész-nőgyógyászt, bábát, Geréb Ágnest.

Vajky László

A napokban már határon túli cseh szülésznők is tüntettek Geréb Ágnes mellett.
A veszprémi (hivatalos, bejelentett) tüntetőcsoportosulásban, mintegy ötven anya és apa vett részt gyermekeikkel. A demonstrálók nyugodtan beszélgettek, korlátozásokról, emberi jogokról. A tüntetők mellett többen megálltak, és nézték, mi is történik itt. Miután a szemlélődők elolvasták a plakátok feliratait, megosztottá váltak és a mellettük állókkal beszélték meg véleményüket.

Ezek közül többen meséltek saját tapasztalataikról, kifejezve értetlenségüket a szimpatizáns tüntetők méltatlankodásával szemben. Vita, szóváltás nem alakult ki a véleménykülönbségből. A felvonulást záró gyertyagyújtás után még többen maradtak gyermekeikkel, akik érdeklődve játszottak a mécsesek, lámpások körül, azonban lassacskán szétszéledt a demonstráló tömeg. A veszprémi demonstráció sötétedéskor fejeződött be a posta melletti óránál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!