Hírek

2010.12.17. 11:45

Ismét Bóka István a Balatoni Fejlesztési Tanács elnöke

Siófok - Egyhangúlag a kormány delegáltját, dr. Bóka Istvánt, Balatonfüred polgármesterét választotta elnökének a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) a pénteki ülésen.

Kiss Nikolett

Megtisztelő és hihetetlen kihívás, hogy az 1999-2002-es időszak után másodszor is a fejlesztési tanács elnöke lehetek - mondta megválasztása utáni köszöntőjében Bóka István. Az elnök szerint akkor kezdődött el a tanács sikeres időszaka, s mint hozzátette: az elmúlt több mint egy évtizedben voltak megtorpanások, de szép eredmények is. Nagyon nagy feladat a BFT elnöki tisztsége  folytatta, nagy munka vár a Balaton régióban a BFT-re. Strukturális, szervezeti értelemben a Balaton régió még mindig kakukktojás, ez nehezíti a tanács munkáját. Hozzátette: fejlesztési régióként megfelelően kell pozícionálni a Balatont, középtávú intézkedési tervet kell megfogalmazni, s mellé forrásokat rendelni. 

- Számba kell venni, hogy a 2011-es költségvetés számai kőbe vannak vésve, ezért elsősorban a 2012-es forrásokra kell koncentrálni, s addigra egy életképes programot elfogadtatni - mondta. Hozzátette azt is: nagyon fontos lenne, hogy a Balaton régió legyen közvetlen kedvezményezettje uniós forrásoknak.

A Közép Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács delegáltjaként Porga Gyula, Veszprém város polgármestere is a Balaton Fejlesztési Tanács tagja.

 

A régi-új elnök megköszönte elődje, dr. Suchman Tamás munkáját, ám a leköszönő elnök betegsége miatt még mindig kórházban tartózkodik, ezért nem tudott személyesen jelen lenni az ülésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!