Hírek

2010.12.16. 19:00

Negyedszer vádolták meg névtelenül Debreczenyi Jánost

Veszprém - Betelt a pohár Debreczenyi Jánosnál, Veszprém volt polgármesterénél. Negyedszer jelentették fel névtelenül, azt mondja, ezúttal mindent megtesz azért, hogy kiderüljön a feljelentő személye, és amennyiben most is bebizonyosodik, hogy rágalmazás történt, megteszi a lehetséges jogi lépéseket.

Varga Domokos Péter

Debreczenyi Jánost még polgármesterként jelentették fel három alkalommal, mindegyik esetben hivatali hatalommal való visszaéléssel vádolták. A rendőrségi nyomozás mindegyik alkalommal azt állapította meg, hogy nem élt vissza hatalmával. A feljelentésekről hírt adott a sajtó, így azok önmagukban is árthattak közéleti megítélésének, annál is inkább, mivel a polgármester-jelölésre időzítették, a nyomozás viszont csak azt követően zárult le. A névtelen feljelentő ezúttal hűtlen kezeléssel vádolja.

Minden jóérzésű ember segítségét kérem annak érdekében, hogy a névtelen feljelentő kiléte kiderüljön - fogalmazott a volt polgármester.

Egy 1998-as törvény teszi lehetővé a névtelen feljelentést, a név nélküli vádaskodást, azt, hogy ok nélkül bárkit meghurcoljanak. Debreczenyi János meggyőződése, hogy ez rossz törvény, ezért mindent megtesz azért, hogy változtassanak rajta. Felkeres egy országgyűlés képviselőt - most úgy gondolja, a legmegfelelőbb személy Navracsics Tibor lenne, aki egyben igazságügyi miniszter is -, és javasolni fogja, hogy a parlamentben kezdeményezzék a törvény megváltoztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!