Hírek

2011.01.21. 06:55

Új tisztségviselők

Devecser - Marton László somlóvásárhelyi és Csöngei Gábor nagyalásonyi polgármester lett a Somló környéki Többcélú Kistérségi Társulás elnökségének tagja, a korábban megválasztott tisztségviselők mellett.

Győrffy Árpád

A döntést Burján Ernő elnök, nagypiriti polgármester javaslatára egyhangúlag szavazták meg a polgármesterek a társulási tanács szerda esti ülésén. Hasonlóan döntöttek az ötfős pénzügyi bizottságról is, melynek Szabóné Piriti Márta karakószörcsöki, Horváth Zoltán dobai, Molnár Levente tüskevári, Takács László pusztamiskei és Szabó Ferenc kiscsőszi polgármester lett a tagja. A bizottság az elnökét maga választja meg később.
 
A polgármesterek egy ellenszavazattal és egy tartózkodással támogatták Burján Ernőnek azt a javaslatát, hogy a munkaszervezet felállításáig, illetve a pályázati úton kiválasztásra kerülő végleges személy kinevezéséig bízzák rá az ideiglenes vezető kiválasztását, megbízását.
 
A tanács határozott az elnök tiszteletdíjáról és költségtérítéséről is. Toldi Tamás elnökhelyettes, devecseri polgármester javaslatára a havi tiszteletdíjat bruttó 150 ezer forintos összegben állapítottak meg, a költségeket pedig tételes nyilvántartás alapján fizetik.
 
A vegyes ügyek többen is jelezték, hogy gondot okoz a közmunkások foglalkoztatásának megváltozása. A munkaügyi központ egyes helyeken a tavaly biztosított összegnek alig ötödét biztosítja az önkormányzatoknak, ami nem elég a település rendjének fenntartásához. Abban maradtak, hogy a kormány által ígért pályázati lehetőségek talán majd rendezik ezeket a gondokat.
 
Többen nehezményezték a szerintük indokolatlanul magas és a nem a környezetbarát hozzáállásra ösztönző hulladékszállítási díjakat. Mint elhangzott, a győri szolgáltatóhoz tartozó települések sokkal jobb helyzetben vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!