Hírek

2011.02.28. 17:31

Jótékonysági árverés

Veszprém - Több mint kétmillió forint gyűlt össze azon a jótékonysági árverésen, melynek bevételét Böjte Csaba ferences szerzetes árvaházaiban élő gyermekek javára fordítják.

Balla Emőke

A Védegylet Veszprémért Egyesület és a Város-Tér Kulturális Alapítvány 2006-ben és 2007-ben  szervezett estélyt, azok bevételét a Brusznyai szoborra fordították. A szervezők, Brányi Mária, a Védegylet Veszprémért Egyesület elnöke és Németh Károly, a Város-Tér  Kulturális Alapítvány kuratórium elnöke  elhatározták, hogy ezentúl a farsangi szezonban rendeznek bált.  A szombat esti polgári bál  jó ügyet szolgált: Böjte Csaba ferences szerzetes  árvaházaiban élő gyermekeknek segít.

 

 

A  jótékonysági árverésre  32 művész 41 alkotását ajánlotta fel ingyen,  a licitálók  a legmagasabb  összeget  (250 ezer forintot)  Udvardi Erzsébet  és Kádár Tibor (150 ezer forintot)  művéért adták, az árverést Gopcsa Katalin   művészettörténész, Szeles József színművész és  Nagy Károly  művészeti menedzser vezette. Porga Gyula polgármester Teréz anyát idézte ("egy csepp az én munkám, de ezzel is több lesz a tenger"), az adakozók adományaikkal a tengert gyarapítják. Böjte Csaba  elmondta: alapítványuk ma  62 helyiségben  több mint kétezer lélekről gondoskodik. A gyermek Isten legszebb ajándéka, édes érzés rajtuk segíteni. A befolyt összegen egy szemészeti műszert vásárolnak.

 



Böjte Csabával aznap a Davidikumban is találkozhattak az érdeklődők; a ferences szerzetes  mesélt a küzdelmekről, a hit és a szeretet erejéről, az apró csodákról, melyek eddig megvalósultak.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!