Hírek

2012.04.27. 15:41

Fiatal médiások találkozója

A diákrádiósok, diákújságírók és a média világa iránt érdeklődő fiatalok legnagyobb éves találkozóját, az Országos ifjúsági sajtófesztivált 2012-ben 19. alkalommal rendezi meg a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE).

PLT-információ

Idén a rendezvényt május 11-én 10 és 18 óra között tartják Budapesten, a Millenáris Park Fogadóépületében.

A sajtófesztiválon részt vevők találkozhatnak a hazai média nagyjaival, szakembereivel, akiknek személyesen tehetik fel kérdéseiket, beszélgethetnek a szakma "titkairól".

Talán ennél is fontosabb, hogy a sajtófesztivál programjaival a fiatalok médiaértését, médiahasználatát kívánják segíteni a szervezők. Az egyesület és a rendezvény célja is, hogy az internet és a televízió előtt felnövő nemzedék tudatosan, kritikusan fogyassza a médiatermékeket, biztonságosan használja a jelenkori kommunikációs csatornákat. A DUE feladatának tekinti, hogy a környezetükben véleményformáló diákújságírókat és diákrádiósokat a minőségi médiatermékek előállítására és az újságírói etika szabályainak betartására tanítsa, erre mutasson nekik példákat.

Épp ezért állt idén is az ügy mellé a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, amely fő támogatóként vesz részt a rendezvényen, és számos szakmai programmal, előadással gazdagítja a tematikát. A sajtófesztivált  Szalai Annamária, a hatóság elnöke nyitja meg.

A sajtófesztivál hagyományosan otthont ad a DUE tehetségkutató diákmédia pályázata díjátadó ünnepségének is - ennek keretében három korosztályban jutalmazzák a legjobb diákmédiásokat. Így összesen több mint hatvan fiatal és szerkesztőség kapja meg az év diákújságírója, diáklapja, diákrádiósadiákrádiója, diákfotósa, online diákmédiuma vagy diák-videoújságírója, illetve egy-egy pedagógus az év mentora címet.

Információk a rendezvényről: www.due.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!