Hírek

2012.04.28. 17:06

Játszóteret adtak át a Szent György-napi pásztorünnepen

Nagyvázsony – „Félek a játszani nem tudó emberektől, és mindig azon leszek, hogy az emberek játékos kedve el ne lankadjon, hogy azok a szűkös életfeltételek, melyek a játék kedvét és lehetőségét szegik, megszűnjenek.”

Varga Domokos Péter

József Attilát idézte V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára szombaton a Nagyvázsonyhoz tartozó Nemesleányfalun, mikor átadta a község lakosainak a Pontes Alapítvány által pályázati pénzből építtetett játszóteret. Az eseményre a Szent György-napi pásztorünnep keretén belül került sor, melyet az alapítvány több civil szervezettel összefogva szervezett.

Az államtitkár hangsúlyozta, a Pontes Alapítvány a józsef attilai gondolatok nevében cselekszik akkor, amikor elhárítja a játék előtt tornyosuló akadályokat. Ahhoz, hogy a fantázia és a képzelet szárnyra keljen, hogy az érzések és gondolatok helyet kapjanak, fizikai térre is szükség van. Egy olyan térre, ahol a kisgyerek megtalálhatja a másikat, a társat, a barátot, és így találjon rá végül saját magára is. Szólt a községben zajló aktív közösségi életről is, megemlítve a karácsony előtti közös mézeskalácssütést, a szüreti mulatságot és a farsangi lovas felvonulást.

A játszóteret a nemzeti színű szalag átvágásával V. Németh Zsolt és Fábry Szabolcs, a Pontes alapítója adta át a helyi gyerekeknek.

Az esemény alkalmából átadták a Pontes Alapítvány idei díjait is. (A díjat a Pontes elnöke, Fábryné dr. Takács Tímea alapította.) Nagyvázsony Jó Hírnevéért-díjban részesült Bíró Lászlóné, Parragh Antal, Mesterházy József és Hock Ferenc.

Az avató beszéd előtt helyi művészeti csoportok léptek fel. A közönség meghallgathatta az Őszirózsa Nyugdíjas Klub dalcsokrát, a Kinizsi Pál Általános Iskola alsó tagozatos diákjainak Bohócautó című, német nyelven előadott jelenetét. A darabot Dienes Melinda tanárnő tanította be. Fellépett még a Kinizsi iskola néptánccsoportja is, melynek művészeti vezetői Hajdú Péter és Kissné Simon Dóra. A délután folyam a Nagyvázsonyi Lovas Klub nyilvános edzést tartott, az eseményt Wágenhoffer Ágnes Nemzeti-díjas lovas tanárnő közvetítette, kommentálta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!