Hírek

2012.04.23. 07:02

Jól bántak a vezérléssel

Veszprém – Szoros eredményt hozott a Csernyánszky Imre országos középiskolai pneumatikai verseny döntője, amit az idén Veszprémben tartottak.

Tremmer Tamás

A veszprémi  Ipari Szakközépiskola és Gimnázium a házigazdája az idei Csernyánszky Imre országos középiskolai pneumatikai verseny döntőjének, amelyen az ország 16 szakképző iskolájának huszonkét kétfős csapata vett részt. A döntőben ott volt a veszprémi oktatási intézmény két diákja is.

Ez egy komplex vezérléstechnikai verseny, melynek az ipari pneumatika az alapja, de a feladatok megoldásához szükség volt a szakképzésben elvárható matematika, fizika, mechanika, gépészeti ismeretek, gépipari technológia, elektrotechnika, irányítástechnika tartalmú tantárgyakban tanultak alkalmazására is. A résztvevők elméleti és a gyakorlati ismeretekből egyaránt számot adtak.

Ez immár a negyedik országos szakmai verseny döntője, amit az Ipariban tartottak, adott hangot örömének Irányi László, igazgató. Némedi Lajos, a város alpolgármestere ugyancsak azt hangsúlyozta, az iskola magas képzési színvonala teremti meg a lehetőségét annak, hogy országos verseny házigazdái lehessenek.

Az eredményhirdetést szombaton tartották. Az összetett versenyt a jászberényi Liska József Erősáramú Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium csapata (Takács Dávid, Tavaszi Ferenc) nyerte (felkészítő tanár: Jancsik Árpád). Egyéni első helyezett Takács Dávid volt. Veszprém város különdíját Rieth Nándor – Enyingi Donát (Ipari Szakközépiskola és Gimnázium) vehették át. Elhangzott, jövőre a jubileumi 20. versenyt némiképp átalakítják, abban már a vezérléstechnika másik szegmense, a PLC technika is szerepet kap majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!