Hírek

2012.05.03. 07:27

Dávid Roland rendhagyó búcsúkoncertje

Veszprém - Rendhagyó, s újdonságokat is hozó búcsúkoncerttel köszönt el a Városi Művelődési Központ (VMK) épületétől az egyedülálló hangú veszprémi énekes, Dávid Roland.

Szabó Péter Dániel

Nem mindennapi búcsúkoncertnek lehettek szem- és fültanúi a Roland egész estés fellépésére ellátogató zene-kedvelők. Egyrészt nyoma sem volt a búcsúkoncertekre jellemző apátiának. Persze miért is lett volna, hiszen a kulturális intézményben állandó fellépőnek számító énekes nem a zenéléstől, hanem a hozzá igen közel álló VMK-tól búcsúzott igen jól sikerült fellépésével. Ennek megfelelően szólópályafutásának legjobban sikerült feldolgozás-darabjai kerültek sorra a közel kétórás produkció során, amely emellett komoly meglepetéseket is tartogatott a közönségnek.

Kezdjük azonban az elején. Roland az elmúlt években már-már megszokottnak számító akusztikus gitárral a kezében sétált fel a színpadra, s kezdett bele a publikum által jól ismert klasszikusokba, amelyeket valamelyest mégis a sajátjává formált. A Doors kiválóan sikerült Touch me átiratában éppúgy saját magát adta, mint Johnny Cash Ring Of Fire című örökbecsű opuszában vagy épp az LGT Ringasd el magad című alapművében, ahol a közönséget is alaposan bevonta a produkcióba.

Eztán következett a koncert meglepetés része, ugyanis a gitárral, illetve zenei kísérettel előadott nóták után nemcsak a hű zenésztársnak számító csellóművész, Kövi Arthur Bálint lépett színpadra, hanem egy teljes zenekar sétált fel Roland mellé a pódiumra. A fiatal, ám komoly zenei tapasztalattal bíró muzsikusok már hónapok óta együtt készültek Rolanddal a debütálásra, ami a hírek szerint egy hosszútávú, s remélhetőleg sikeres zenei együttműködés első állomása volt csupán. A billentyűs Bodnár Balázs, a dobos Kolonics Máté és a basszusgitáron játszó Kéri Kolos színpadi rutinját jól mutatta, hogy azonnal megtalálták helyüket a deszkákon, s szinte hibátlanul kísérték az énekest olyan nóták alatt is, mint a Riders on the storm vagy épp a The Wall.

Vastagon szólt a rock, az örökzöldekkel az addigi kiváló hangulatot is fokozni tudták a zenészek a VMK előcsarnokában. A nagyérdemű pedig vette a lapot, s ütemes tapssal biztosították támogatásukról a debütáló bandát. Bízunk a folytatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!