Hírek

2012.06.28. 11:44

Állatbarátok csatlakozását várják

Pápa - Telephelye bővítésére készül a Pápai Humán Állatvédő Egyesület, amely egyúttal olyan önkéntes állatbarátok jelentkezését is várja, akik szívesen kivennék a részüket a civil szervezet mindennapi munkájából.

Polgár Tibor

A telephelybővítés során a meglévő kutyakenneleket szeretné megnagyobbíttatni az egyesület - tudtuk meg Ernhoferné Sziráki Viktóriától, a pápai állatvédők vezetőjétől. Előreláthatólag júliusban végzik majd el a munkát, amihez szívesen fogadnak bármilyen felajánlást az építőanyagtól kezdve az anyagi támogatásig bezárólag. 

- Minden adományért, minden forintért nagyon hálásak vagyunk. Ugyan papíron 15 taggal rendelkezik az egyesületünk, azonban aktívan csupán öt fő veszi ki a részét a mindennapi munkából. Ezért is lenne jó, ha tettrekész állatbarátokkal tudnánk bővíteni a sorainkat. Önkénteseink társadalmi munkában dolgoznak nálunk, a feladatuk közé tartozik az állatok befogása, ellátása, állatorvoshoz való szállítása, továbbá a telepünkön való munka. A telephelyen a kennelek tisztántartása mellett a kutyákkal is foglalkozni kell. Fontos, hogy az állatok kapcsolatot teremthessenek az emberekkel, és egy-két órát szabadon mozoghassanak - fogalmazott az egyesületi elnök, aki hozzátette, jelenleg egyetlen tagjuk rendelkezik csak autóval, így egyedül ő végzi az állatok szállítását. E tekintetben már havi egykét fuvar is nagy segítséget jelentene. 



- A kóbor kutyákat a befogásuk után dr. Lázár Attilához, az egyesület állatorvosához visszük, aki az általános dolgokat megállapítja az ebekről. Ezt követően az állat megkapja a kötelező és az egyéb oltásokat, valamint az azonosító chipjét. Végül nemtől függetlenül minden kutya átesik az ivartalanítási műtéten, és ezután kezdődik el a gazdikeresés, főként az interneten keresztül - tájékoztatott Ernhoferné Sziráki Viktória. Mint mondta, egyértelműen az ivartalanítással lehetne megelőzni a kóbor kutyák elszaporodását, ezért az lenne az ideális, ha ezt a rutinműtétet mindenki elvégeztetné a saját házi kedvencén.

A Pápai Humán Állatvédő Egyesület minden ősszel ivartalanítási akciót szervez, ám az eddigi tapasztalatok szerint nagyon kevesen élnek az ekkor jóval kedvezőbb áron elérhető lehetőséggel. Mindenesetre beszédes adat a pápai állatvédők munkájával kapcsolatban, hogy Viktóriáék a tavalyi évben 84 (!) kutyának találtak gazdát, és ezt a kiemelkedő számot minden bizonnyal idén is tudják majd tartani. Az örökbefogadásra váró állatokról az egyesület honlapján lehet tájékozódni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!