Hírek

2012.07.24. 04:04

Új iroda, új lehetőségek

Várpalota - A megyében elsőként a Demokratikus Koalíció (DK) helyi szervezete nyitott irodát, az ünnepélyes átadásra Varju László pártigazgató, országgyűlési képviselő is ellátogatott.

Szabó Péter Dániel

- Nagy lépés az új iroda avatása a párt decemberben létrejött helyi szervezetének. Olyan otthonra leltünk itt, ahol nemcsak elérhetőek leszünk, hanem a helyieket érintő, érdeklő programokat is szervezünk majd a jövőben - mondta el Deák Istvánné, a DK helyi szervezetének elnöke.
 
Az ünnepélyes megnyitóra vendégként érkező Varju László pártigazgató a DK országos eredményeit és céljait ismertette. - Az elmúlt időszakban a DK vezetése 10 megye 45 településén tartott fórumokat, s ennek eredményeként országszerte több mint 5000 taggal rendelkezik a párt. Az országjárás során tapasztaltuk, anyagi szempontból az emberek jelentős részének 20-a környékén véget ér a hónap, s epekedve várja a fizetést, hogy ki tudják egyenlíteni tartozásaikat - mondta el Varju László, majd az oktatás és az egészségügy területén végbement változásokról szólt.


 
- Több tízezer olyan fiatal maradt ki a felsőoktatásból, akik korábban számoltak azzal, hogy főiskolán vagy egyetemen szereznek képesítést. Ráadásul ezzel párhuzamosan csökken a munkahelyek száma, s külföldre mennek dolgozni a fiatalok. Csak Németországban az elmúlt évben 17 ezerrel nőtt a hazánkból érkező munkavállalók száma, ami elszomorító tendencia. Az elmúlt másfél hónapban az egészségügyben is komoly változások indultak. A kormány lépései olyan átalakulást indítottak, amely szükséges ugyan, de az iránya kifejezetten rossz  - hangsúlyozta Varju László.
 
A helyi szervezet tevékenységéről Deák Istvánné elmondta, a választókerület több településén, így Peremartonban, Balatonalmádiban és Balatonfüreden is megalakultak már a helyi csoportok, s Balatonfűzfőn is körvonalazódik már egy társaság.

- Képviselőként nehezményeztem, hogy 20 év után a helyi önkormányzat megszüntette a rászoruló gyermekek étkezési támogatását, ami éves szinten mindössze hárommillió forintba került volna. Ezért a DK palotai szervezete nyitott egy számlát, ahova adományokat vár a szegény gyermekek támogatására - mondta el Deák Istvánné, majd hozzátette, szeretnék, ha annyi pénz összegyűlne, hogy szeptembertől minden iskolában legalább egy gyermek étkeztetését támogatni tudnák.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!