Hírek

2012.10.25. 18:45

Tartalmas kikapcsolódás változatos programok

Az emberek többsége azt gondolja, hogy aki mozgáskorlátozott, az a négy fal között otthon tölti csak napjait. Ezt cáfolja a Veszprém Megyei Mozgássérült Egyesület halimbai, szőci, nyirádi csoportja, hiszen az elmúlt hónapok változatos és gazdag eseményei jól példázzák, hogy az akadályozottság nem jelent a mindennapokban is tényleges korlátozást.

Schvarzkopf Anita

Kovács Tibor csoportvezető elmondta, hogy bár az anyagi lehetőségek nem éppen bővelkednek, mégis tartalmas kikapcsolódási lehetőségeket tudnak biztosítani tagjaiknak. A programok tervezésénél az egészségi állapot kiemelkedő szerepet játszott - emelte ki Kovács Tibor. A térség gyógyfürdőibe tett látogatások a legnépszerűbbek, hiszen a gyógyvizek jótékony hatására mindenkinek nagy szüksége van. A balatoni, őrségi és pannonhalmi kirándulások mellett a családiasabb hangulatú névnapi és nőnapi rendezvények még jobban összekovácsolták a tagságot. Az idei évben is résztvevői voltak Pápán a megyei Rokkantak Napjának, illetve szeptemberben Balatonfűzfőn, a Fogyatékkal Élő Emberek Országos Kulturális Fesztiváljának. Itt a csoport verssel, zenével és vidám jelenettel járult hozzá a fesztivál sikeréhez. A sorstársakkal való találkozás, kulturális bemutatkozásra, információszerzésre, és kölcsönös tapasztalatcserére is lehetőséget nyújt.

Kovács Tibor az év hátralévő részére is színes programokat ajánl, amelyek között sárvári kirándulás, színházlátogatás és karácsonyi műsor is szerepel. Bízik benne, hogy jövőre is meg tudják tartani ezt a színvonalat és egyre több mozgásfogyatékossággal élő sorstársuk, családtagjaik és támogatóik kapcsolódnak be programjaikba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!