Hírek

2012.11.10. 18:24

Katolikus öregdiák találkozó

Tihany - A munkanap ellenére is több százan vettek részt a szerzetesi-egyházi iskolákban végzett diákok és a keresztény értékrend mellett elkötelezett pedagógusok hagyományos találkozóján a bencés apátságban.

Győrffy Árpád

Egykori ferencesek, angolkisasszonyok, piaristák, orsolyiták és persze bencések az ország minden részéből érkeztek. Mint a vendégeket köszöntő Korzenszky Richárd gyors közvélemény-kutatásából kiderült, a legidősebb részvevő 67 évvel ezelőtt, 1945-ben érettségizett. 



Bischof Péter, a 18. alkalommal megrendezett összejövetel, a "Kézfogás" főszervezője elmondta, hogy a különböző öregdiák szervezetek a rendszerváltás utáni években jutottak arra, hogy nyitni kellene egymás felé, ennek eszközeként hívták életre a találkozókat. Ezeken minden évben valamilyen fontos téma elismert szakembereit is felkérik előadások tartására. Így lett az idei Kézfogás díszvendége Náray-Szabó Gábor akadémikus, a Professzorok Batthyány Körének korábbi elnöke, aki Merre tart a magyar nemzet? címmel tartott előadást, majd Antal Z. László, az MTA Szociológiai Intézet tudományos főmunkatársa beszélt arról mit tehet az egyén a természet védelméért. A találkozó zárómiséjét Horváth Zoltán, az újpesti Egek Királynéja Főplébánia plébánosa celebrálta.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!