Hírek

2012.12.17. 07:54

Diákok, tanárok, szülők együtt segítenek

Balatonfüred - Az idén is nagyon szép eredménnyel zárult a Szent Benedek szakképzőiskola adventi jótékonysági programja. A befolyt pénzből a bakonyoszlopi nevelőotthon lakóit ajándékozzák meg.

Győrffy Árpád

Először két évvel ezelőtt rendeztek hasonló programot az akkor még Széchényi iskolaként működő intézmény diákjai, tanárai a szülők és mások bekapcsolódásával. A befolyt pénzből az első alkalommal a vörösiszap katasztrófa sújtotta települések lakóit segítették, tavaly pedig a Füreden és környékén élő, nehéz sorsú gyerekek támogatására gyűjtöttek össze közel százezer forintot. Az idén is a bevált módszert követték: a diákok és szüleik süteményeket, lekvárokat készítettek, a árukból befolyt pénz ment a közösbe, ahogy az öt középiskola és a Balatonfüredi Futball Club (BFC) részvételével megrendezett focikupa nevezési díjai is. A kupát egyébként a BFC csapata nyerte, a másodikon helyen a vendéglátók, a harmadikon pedig a Veszprémi Séf iskola csapata végzett.

A 12/A osztályos Papp Szabina karácsonyi népi énekeket énekelt, édesanyja, Papp Ágnes és barátja Ujváry Zoltán citerán kísérte. Fotó: Győrffy Árpád

A program leglátványosabb és legtöbb embert megmozgató része a Luca-napján megrendezett jótékonysági műsor volt. Az iskola tornatermében diákok, tanárok, szülők és ismerőseik énekeltek, zenéltek, táncoltak zsonglőrködtek. Az önkéntesen fizetett belépődíjak és a tombola bevétele is az adományokat gazdagított.

Mint Szigethi Csaba igazgatótól az összesítés után megtudtuk, az idei programsorozaton 90 ezer forint gyűlt össze, amiből rövidesen megvásárolják az ajándékokat a bakonyoszlopi nevelőotthon diákjainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!