Hírek

2013.01.04. 13:02

Adományok a kovásznai gyerekeknek

Pápa - November közepén jegyezte be a Kovásznai Gyermekmosoly Alapítványt a Veszprémi Törvényszék. Létrehozóját az a cél vezérelte, hogy támogassa a kovásznai (Erdély) Boldog Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központot.

Nagy Imre

A központ vezetői kizárólag adományokból biztosítanak meleg otthont a rászoruló háromszéki gyermekeknek



A központ,a Dévai Gyermekek Alapítvány részeként 2006-ban nyitott, vezetői, Kolozsi István és Noémi kizárólag adományokból, támogatók által nyújtott felajánlásokból működteti. Jelenleg ötvenöt gyermek él ott, egy részük teljes ellátásban, másik részük napközi jelleggel. Ők árva gyerekek, illetve olyanok, akiknek a szülei nehéz körülmények között élnek. A napközisek pedig az iskola után az otthoninál jobb körülmények között tudnak tanulni. - Úgy gondoljuk, hogy találunk olyan pápaiakat, akik hosszú távon, kisebb-nagyobb összegekkel támogatják az alapítványt, mi pedig ebből közvetlenül az otthont segíthetjük. Azért ezt az intézményt választottuk, mert Kovászna és Pápa közt közel két évtizede jól működő partnerkapcsolat van. Amikor az elmúlt évek során Kovásznán jártunk, és itthon elmondtuk, hogy meglátogatjuk ezt az otthont, akkor a látogatást megelőzően mindig sor került gyűjtésre is. Cipőt, gyümölcsöt, tartós élelmiszert, gyógyszert, ruhát juttatunk el így Kovásznára - fogalmazott Boros Katalin, a kuratórium elnöke.  Most az alkalmankénti segítséget szeretnék rendszeressé tenni. Az intézet vezetőivel folyamatosan tartják a kapcsolatot, ők elmondják, mire van szükségük, a pápaiak pedig megpróbálják előteremteni. Ha valaki havonta csak egy doboz cigaretta árát utalja át, azzal már nagy sokat segít.



Fotó: Apor Vilmos Gyermekvédelmi Központ

- Persze nagyobb összegű adományokat sem utasítunk vissza. Az alapítványt magánszemély alapította, kuratóriumát heten alkotjuk. Az utolsó adventi hétvégén a karácsonyi vásárban 140 500 forintot gyűjtöttünk, ezért minden adományozónak köszönet jár - mondta a kuratórium elnöke, aki arra is kitért, hogy amikor bármely rendezvény keretében a jövőben adódik alkalom a gyűjtésre, azzal a Kovásznai Gyermekmosoly Alapítvány aktivistái is élni fognak.   Az alapítvány bankszámlaszáma, ahova az adományokat várják, a szerkesztőségben hozzáférhető (a szerk.).

Címkék#kovászna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!