Hírek

2013.01.18. 17:23

Bajnai Gordon Veszprémben

Veszprém - Az országjáró körút célja, hogy szeretnénk elvinni az emberekhez a reményt: van lehetőség változtatni, mondta Bajnai Gordon, a Haza és Haladás Egyesület elnöke Veszprémben.

Marton Attila

- Nem valamiféle végzet, fátum, balsors sújtja Magyarországot, hanem a rossz kormányzás. A közvélemény kutatások azt mutatják, a magyar lakosság nyolcvan százaléka úgy gondolja, rossz irányba mennek a dolgok, de ezen lehet változtatni - hangsúlyozta Bajnai Gordon a Magyar Szolidaritás Mozgalom  által szervezett  péntek esti veszprémi fórum előtti sajtótájékoztatón.
- A Fidesz az adóemelés kormánya, az emberek kétharmadának alacsonyabb lett a jövedelme - tette hozzá.

 

Kónya Péter és Bajnai Gordon a sajtótájékoztatón (Fotók: Gáspár Gábor)

- Innen, Veszprémből üzenjük a kormánynak, állítsa meg azt a politikát, ami elszegényíti az országot, a gazdaságot zsugorodásba taszítja - mondta Bajnai Gordon. - Tegyen meg három dolgot: csökkentse a vállalkozók terheit, az Európában legrövidebb idejű munkanélküli segély időtartamát a jelenlegi három hónapról hat, de inkább kilenc hónapra állítsa vissza - mint ahogyan az korábban is volt -, valamint  módosítson az egykulcsos adón. Itt az ideje, hogy a kormány beismerje, ahogyan a tandíj és a regisztráció kérdésében is, ebben is kártékony politikát folytat, változtasson rajta.

Bajnai Gordon a Magyar Szolidaritás Mozgalom fórumsorozatának vendége volt Veszprémben. Kónya Péter, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke kiemelte: a mozgalom megalakulása óta eltelt másfél évben a szervezet képviselői az ország különböző településein jelentek meg, szólították meg az embereket, szerveztek számos helyi akciót. Veszprémben nagyon aktívak az emberek, azt szeretnék, ha a későbbiekben nemcsak civilként, de politikusként is beleszólhatnának a politikába. Kónya Péter emlékeztetett arra, a három szervezet - a Haza és a Haladás, a Magyar Szolidaritás és a Milla Egyesület - szövetséget kötött és létrehozta az együtt 2014 mozgalmat.

A Jobbik tüntetett

Tüntetést tartott a Jobbik veszprémi alapszervezete Bajnai Gordon és Kónya Péter látogatása ellen ma délután a Kopácsi utcában.
A kilenc tüntető először egy-egy arckép kontúrját tartotta fel, utalva a Hajdú-Bét-ügyre, majd "Börtönbe a szemkilövető hazaárulókkal" és "Elszámoltatást" feliratú molinókat emeltek a magasba.

A demonstráció mellett rendezett sajtótájékoztatón a párt veszprémi elnöke, Kovács Rajmund elmondta, Bajnai Gordon 1300 milliárd forintos megszorítást hajtott végre kormányzása alatt, s ugyanúgy részese az elmúlt 23 évnek, mint Orbán Viktor. A hatalmon lévők a rendszerváltás óta "teljesen szétlopták és eladósították az országot", jelentette ki a politikus. A jobb- és baloldal az emberekért nem, csak a Jobbik ellen képes összefogni, fogalmazott Kovács Rajmund, majd hozzátette, minél előbb távoznia kell a politikából a "leszerepelt 89-eseknek".

Fidesz: "Nem kérünk az Együtt 2014-ből"

Mihalovics Péter , a Fidesz veszprémi csoportjának alelnöke, országgyűlési képviselő az alábbi közleményt juttatta el az esemény kapcsán a Naplóhoz:

„Veszprém vendégszerető város, ezért üdvözöljük Bajnai Gordont, akitől legalább első kézből megtudhatjuk, hogy mi vár a magyar emberekre, ha a terveik szerint csökkenne a minimálbér. Mi, veszprémiek nem kérünk a Bajnai-korszakból, nem feledjük, hogy Bajnai Gordon miniszterelnökként és a Gyurcsány-kormány minisztereként részese volt az ország eladósításának, a magyar családok megsarcolásának. Veszprém polgárai nem kérnek egy olyan ember tanácsaiból, aki a nemzeti vagyon védelme helyett ciprusi offshore-lovagok érdekeit képviseli.

Nincs több elvesztegetni való ideje az országnak, olyan kormányra van szükségünk, amely a magyar emberek és vállalkozások érdekeit tartja fontosnak mindenekelőtt.
Nem kérünk az Együtt 2014 mozgalomból, amely titkos társaságként lényében hordozza a bizonytalanságot és kilátástalanságot" - fogalmaz a közlemény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!