Hírek

2013.01.26. 17:41

Disznóvágás Nyirádon

Nyirád - A polgármester ötletének engedve a Nyirádon élők összefogtak, hogy együtt vágjanak disznót szombaton.

Tóth B. Zsuzsa

Az első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal rendezett programból a helyi civil szervezetek mindegyike kivette részét a munkából, a nagy hideg ellenére szorgosan tevékenykedtek a kultúrház udvarán.

Horváth József főböllér vezénylete mellett a mozgássérült egyesület tagjai a tisztításból vették ki részüket, a polgárőrök a forralt borról gondoskodtak, amivel versenyeztek is egyben. A helyi fiatalok szintén a bogrács mellé álltak, akárcsak a nagycsaládosok, miközben azért a feldolgozásból is kivették részüket. A gyerekek a játszóházban melegedtek, az asszonyok pedig a süteménysütő versenyre rengeteg finom nevezést nyújtottak be, a hájas sütitől a linzereken át a krémesekig. Volt, aki a helyi címert varázsolta tortára, más flódnit sütött, csörögefánkot, vagy gyümölcstortát.

A feldolgozott malacból estére vacsora készült, amelyet aztán a falu közössége együtt fogyasztott el jó hangulatú beszélgetés során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!