Hírek

2013.01.14. 16:54

Kellett a tűzoltók segítsége

Megyei körkép - A megyénket is érintő intenzív havazás miatt összesen 33 esetben kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak a hétfői nap folyamán.

Szabó Péter Dániel

Döntően árokba csúszott, a forgalmat akadályozó autókat, tehergépkocsikat húztak ki gépeikkel. 

Egyetlen esetben, a hétfőn kora délután Farkasgyepű közelében az oldalára borult busznál voltak sérültek, őket ellátták a helyszínre érkező mentősök, közölte kérdésünkre Bakos György tűzoltó őrnagy. Bakos György tájékoztatása szerint a havazás és az ónos eső miatt a busz műszaki mentését az időjárás kedvezőbbé válásáig felfüggesztették. A busz az árokban van, forgalmi akadályt nem képez.

Kedden a Dunántúlon csak néhol várható csapadék, de hó, havas eső és ónos eső is lehet. A megerősödő szél miatt hófúvások is lehetnek, ezért készenlétben várják a feladatokat a katasztrófavédelem munkatársai. A szolgálatban lévő állomány mellett plusz munkatársak mozgósítására nem volt szükség, de ha szükséges, bárki bármikor berendelhető. Természetesen megvannak a kész tervek a fokozottabb készenlétre és a megerősített ügyeleti szolgálatra is, tette hozzá Bakos György.



A farkasgyepűi buszbalesetnél órákon át teljes útzár olt érvényben (Fotó: Penovác Károly)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!