Hírek

2013.02.14. 10:59

Gondot okozhat a Mal esetleges csődje Ajkának

Ajka - A Mal Zrt. esetleges csődje a város költségvetésében is jelentős hiányt okozhat, a cég nem tudja teljesíteni a város felé fennálló adókötelezettségét.

Tóth B. Zsuzsa

A cég helyzetéről tartott sajtótájékoztatón elhangzottak szerint amellett, hogy a csőd akár öt-hatezer ember megélhetését is veszélyeztetné Ajkán és környékén, a költségvetésben már most jelentkezik a hiány. A cégnek 2011-12-ben már felhalmozódott adótartozása az idei év végére mintegy 400 milliós összeget tehet ki, ez pedig óriási problémát okozhat az öt milliárdnál alig magasabb költségvetésben, hiszen a város is csak nehezen tudja teljesíteni kötelezettségeit.Tűzoltás csak az, hogy több szolgáltató felé rendezte már a tartozását a cég.

Dr. Horváth József alpolgármester elmondta, hogy bár a város távfűtése független a Mal helyzetétől, mielőbbi közbenjárást várnak az államtól a tartozás felhalmozódásának elkerülése miatt is. Az állam akkor segítene a városnak, ha átvállalná a Mal Zrt. adótartozását - hangsúlyozta az alpolgármester. Reményét fejezte ki továbbá, hogy az illetékesek még időben lépnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!