Hírek

2013.02.18. 13:56

Kitüntetett belső ellenőr a honvédségnél

Várpalota - A honvédség kulturális élete fejlesztésének érdekében végzett kiemelkedő munkájáért II. osztályú honvédelemért kitüntetést vehetett át a közelmúltban Nesó Sándorné, az MH Bakony Harckiképző Központ (MH BHK) belső ellenőre.

Szabó Péter Dániel

Kilenc évvel ezelőtt, 2004-ben humán szervezőként került a várpalotai alakulathoz, s kezdett jó hangulatú vetélkedőket szervezni a honvédség különböző alegységeinek a Berhidán élő Nesó Sándorné

- Az akkor még nyolc hónapon át tartó, a katonai kihívások mellett játékos feladatokat is rejtő vetélkedő-sorozat nagy sikerrel zajlott. Séra Zoltán alezredes, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör (HTBK) elnöke vetette fel, hogy vigyük a vetélkedőt a laktanya kapuin kívülre, s próbáljuk megszólítani a város lakosságát. Így is történt, s szerencsére a polgármesteri hivatal éppúgy örömmel részt vett a jó hangulatú programon, mint rendőrség, a tűzoltóság vagy épp a Gábor Áron Nyugállományúak Klubjának csapata - idézi fel a kezdeti éveket Nesó Sándorné.

Nesó Sándorné berhidai otthonában a Honvédelemért kitüntetéssel (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Később a pályázati támogatások átalakulása miatt változott a célcsoport, nem felnőtteknek, hanem gyerekeknek hirdetik meg minden év december elején a vetélkedőt.
- A várpalotai általános iskolák 7-8. és a helyi középiskolák 1-2. osztályos diákjai jönnek el hozzánk a laktanyába. Fürst Tamás ezredes, az MH Bakony Harckiképző Központ parancsnoka mindenben támogat minket, így arra is van lehetőség, hogy vendégül lássuk a fiatalokat, akik minden évben nagy kedvvel vesznek részt a  versenyen, amelynek fő célja a hazafias, honvédelmi nevelés - mondja Nesó Sándorné, aki a munka mellett szabadidejében is rengeteget készül a rendezvényre.

Ettől függetlenül kellemes meglepetésként érte, hogy a HTBK elnöksége a közelmúltban felterjesztette a Honvédelemért kitüntető címre. Az elismerést, amelyet azóta is nagy becsben őriz, Vargha Tamás honvédelmi államtitkártól és Orosz Zoltán altábornagytól, a honvéd vezérkari főnök helyettesétől vehette át a budapesti Stefánia-palotában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!