Hírek

2013.02.15. 11:29

Paloznaki baltás támadás: súlyosabb ítélet másodfokon

Győr - Megváltoztatta, súlyosbította a másodfokon eljáró Győri Ítélőtábla annak a férfinak az ítéletét, aki 2010 márciusában Paloznakon baltával volt kedvese édesapja életére tört.

Halmos György

Erről dr. Ferenczy Tamás, az ítélőtábla szóvivője tájékoztatott. N. Józsefet a bíróság 13 év fegyházbüntetésre és mellékbüntetésként 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélőtábla az elsőfokú ítéletet részben megváltoztatta, megállapították ugyanis, hogy a zaklatás vétségét folytatólagosan követte el a vádlott, emellett bűnös folytatólagosan elkövetett magánlaksértés bűntettében is. Az ítélőtábla a vádlott előzetes letartóztatását fenntartotta.

A férfi 2009. februárjában az interneten ismerkedett meg egy paloznaki nővel, a későbbi sértettel. Kapcsolatuk azonban egy év múlva megromlott, mert a férfi inni kezdett, ezért a nő 2010. március 11-én szakított N. Józseffel, aki ezt nem tudta feldolgozni. A vádlott a bodajki lakásán a hozzá megbeszélésre érkezett nőt bántalmazta, és azzal fenyegette, hogy benzinnel leönti és felgyújtja. Ezt követően március 17-ig N. József többször háborgatta a nőt, megöléssel fenyegette.

A vádlott március 20-án egész napos italozás után ismét a sértetthez ment Paloznakra. A vádlott magához vett egy 12 centiméter élhosszúságú baltát, amivel letörte a hálószoba ajtajáról a kilincset. A hölgy apja lépett a dühöngő férfi elé, aki a balta tompa végével közepes erővel arcon vágta a védekező házigazdát. A dulakodásba a nő is bekapcsolódott, aki egy vasból készült pincekulccsal többször fejbe vágta a vádlottat, annak reményében, hogy felhagy a támadással. Miután közös erővel elvették tőle a baltát, N. elkapta a nő nyakát, s fojtogatni kezdte, csak az édesapa közbelépésére hagyta abba. A rendkívül agresszív férfi pár percre megnyugodott, majd ismét támadott. A dulakodás abbamaradásától számított 10 perc után a vádlott eszköz nélkül K. I. sértettre támadt, majd az udvaron a rendőrök kiérkezéséig a volt barátnője iránti szerelmét bizonygatta.

Az ítélet nem jogerős, ugyanis az ítélőtábla a vádlott bűnösségét olyan bűncselekményekben állapította meg, melyek vonatkozásában az elsőfokú bíróság az eljárást megszüntette, a védő és vádlott fellebbezést jelentett be a másodfokú ítélettel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!