Hírek

2013.05.01. 20:22

Lovak, idomárok, akrobaták

Évezredes kapcsolat az emberé és a lóé. A nemes állat számtalanszor adta bizonyságát hűségének, erejének, munkabírásának, kitartásának, önzetlenségének.

Nagy Imre

Segítette az embert munkájában, harcaiban, és hozzájárult a sportsikerek eléréséhez is. Hogy ez a kapcsolat más minőségben is elképzelhető, arra bizonyság Richter Flórián és társulata Horse Evolution 2 show-ja, amivel szerdától vasárnapig mutatkoznak be a városban.

A produkció szinte teljesen különbözik a tavaly látottaktól, ez rögtön kiderült a szerdai premieren. Zenében, látványelemekben, gondolatiságban a misztikumot hozza ember (azaz néző) közelbe. Előbb egy fehér, majd egy fekete Pegazus jelenik meg, utóbbi Flóriánt hordozva a hátán jótékony simogatásban részesíti az első két sorban ülőket. Aztán dübörög a rendkívül pergő, profi műsor: az akrobatáktól a lovakon át a porondszolgákig mindenki pontosan tudja a dolgát.



Fotók: Orosz Péter

Az egész összeállítás (dacára a többmázsás állatoknak) légies, könnyed, erőlködés nélküli. A Michael Jackson-számra világító lovasok és lovak érkeznek, és hajtanak végre gyakorlatokat, majd a lovak erőművészek mutatványait utánozzák, hogy aztán az emelvényt tartva szolgálják a produkciót.

A trójai falóból rugólábú (pro-jump) akrobaták pattannak ki, és a lovakkal együtt engedelmeskednek Richter Flórián parancsainak. De feltűnik a családból más is: Kevin, Flórián fia ugyancsak bizonyítja, hogy apjához hasonlóan lóra termett. Pihenésképpen klasszikus balett, majd ugyanez ló hátán előadva fűszerezi a műsort.



Egy pillanat megállás sincs, Richter Flórián robog be egy segway-en, amit térdével irányít, közben az idomítás csodáit mutatja be. Aztán a pónik vontatta tündérhintón Flórián kislánya, Angelina is megérkezik, hogy tornamutatványaival szórakoztassa a nagyérdeműt. A szünet előtti utolsó műsorszám a mesefigurák felvonulása: Hófehérkétől Jázmin hercegnőn, Pán Péteren át egészen Donald Kacsáig a gyermekekösszes kedvence látható. A kétszer ötven perces műsor közt szabad lovagolni, fotózkodni is a gyönyörű paripák hátán. A második részben folytatódik a pörgés: magasiskola harcművészeti elemekkel kombinálva, nyolc méter magasba repülő lovas légtornászok, zsonglőr mutatványok borzolják az idegeket.



Az ötvenfős társulat, akik közt ott vannak a Monte-Carlo-i Cirkuszfesztivál Arany- és Ezüst Bohóc-díjjal kitüntetettjei is, mindent megtesznek a nézők szórakoztatására. Sok egyéb mellett különlegessége a műsornak, hogy a világhírű balett művész, Kun Attila koreográfiája biztosítja a látványt. Mindazok, akik látták a tavalyi show-t, örömmel konstatálhatják, hogy a 2013-as összeállítás még több izgalmat, látványelemet, egyedülálló produkciót tartogat a szórakozni vágyók számára.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!