Hírek

2013.08.11. 07:06

Kiemelkedő betyárok Zircen

A bakonyi betyárokon csak részben fogott ki az időjárás: a programsorozatból csak annyi maradt el, amennyi az igazán viharos időszakra esett volna.

Varga Domokos Péter

Így remélhette ezt a közönség is, mert ahogy szombat délután kicsit jobbra fordult az idő, az érdeklődők megtöltötték a sportpálya melletti területet. A 15. Bakonyi betyárnapok elnevezésű rendezvény pénteken vette kezdetét a „ráhangolódással”: tréfás betyárjátékokkal, fánk-, pizzaevő, sörívó versenyekkel. Kiemelkedő teljesítményű betyárokat kerestek és találtak is a rendezvény kezdetén – fogalmazott az esemény főszervezője, Ring Júlia, a Magas Bakony Turisztikai Desztinációs Menedzsment Nonprofit Kft. ügyvezetője. (Társrendező a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház.) Ekkor zajlottak le a hivatalos megnyitók is: az eseményt köszöntötte a város polgármestere, Ottó Péter, valamint az ország legismertebb betyárja, Oszter Sándor színművész. (Utóbbi töltötte be a rendezvény fővédnöki tisztét is.)

A győri Györgyi Orsolya alig érzékelhető mozdulatokkal, jelzésekkel irányította lovát, melyet nyereg nélkül ült meg (Fotó: Varga Domokos Péter)

Szombaton sajnos az egyik leglátványosabb akció, a lovasfelvonulás is elmaradt. Így a délutáni program a Gólyalábas parasztkomédiával indult, amit a Tulipántos Népi Játékpark és Alkotóműhely adott elő. Emellett még ők bonyolították a gyermek- és a kézműves-foglalkoztatót is.

De ahogy egy ilyen rendezvénnyel szemben elvárható, igazi lovasprogram is elkápráztatta a közönséget. A győri Györgyi Orsolya tartott bemutatót, alig érzékelhető mozdulatokkal, jelzésekkel irányította lovát, melyet nyereg nélkül ült meg. Ahogy műsorának címe is érzékeltette, a lovak nyelvén beszélt az intelligens hátassal.

Fellépett később a Zirci Városi Vegyeskar, ezúttal betyárdalokat, bordalokat adtak elő. Neves sztárokat is üdvözölhettek a betyárnapokon: Palya Bea népdalénekest, Szabó Ádám tangóharmonikást a Csillag születikből, és Antal Tímeát az X-faktorból.

A rendezvényt hárommillió forint pályázati összeggel a Nemzeti Kulturális Alap is támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!