Hírek

2013.09.06. 13:40

850 kockabálás széna kapott lángra Kislődön

Az úton közlekedők értesítették a tűzoltókat csütörtökön este, hogy erős füst van Kislőd határában.

Varga Ibolya

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletesétől tudtuk meg, hogy csütörtökön este riasztották őket azzal: erős füst van Kislőd határában. Amikor munkatársaik a füst forrását keresték, az úttól távolabb találtak rá arra a nyolcszázötven darab kocka alakú szénabálára, amely nem tudni, milyen okból kigyulladt. Bár több járművel vonultak a helyszínre, azt állapíthatták meg, hogy a tüzet eloltani nem tudják, a bálák közül azokat sem érdemes megmenteni, amelyek nem kaptak lángra. Erős füstszag járta át mindegyiket, így az állatok biztosan nem ették volna meg az esetlegesen megmentett szénát.

A területet körbeszántották, ezzel gátolták meg, hogy a lángok továbbterjedjenek távolabbi területekre. Az égést tűzoltók felügyelik, elsősorban arra vigyáznak, hogy ne terjedjen tovább a tűz, amire szerencsére a szélcsendes időben nincs is esély. Ekkora mennyiségű széna elégése akár máig is eltarthat, addig az útról is látható, hogy tűz van. A jövőben azt is kiderítik vizsgálatok keretében, hogy mi okozhatta a bálák kigyulladását, akár gyújtogatás is történhetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!