Hírek

2013.09.03. 13:30

Mozgássérülteknek rendeznek sportnapot Veszprémben

Elsőként Veszprémben rendezik meg a mozgáskorlátozottak regionális sportnapját. A rendezvényre az épeket is várják, közönségként és aktív közreműködőként egyaránt.

Varga Domokos Péter

MERI-sportnapokat Budakeszin 2008 óta szervez a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) és az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI). Az esemény elnevezése a két mozaikszó összevonásából származik. A Magyar Paralimpiai Bizottság kezdettől támogatta a rendezvényt, az ő ötletük volt, hogy vigyék el vidéki városokba is. Idén először kerül sor erre, hat régióban is megtartják a MERI-sportnapokat, elsőként a veszprémi Lovassy gimnáziumban, szeptember 7-én, szombaton 10 órától. A rendezvény védnöke, Porga Gyula polgármester elmondta, örömmel adtak otthont a reményeik szerint hagyománnyá váló eseménynek, ingyen bocsátják rendelkezésre a Lovassy gimnáziumot.

(Fotó: Varga Domokos Péter)

– Bajnokok nem csak születnek, odáig el kell jutni, ezért is kell egyre több lehetőséget biztosítani a sportoláshoz a fogyatékkal élőknek – ezt Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke hangsúlyozta. Dani Gyöngyi, a MEOSZ munkatársa arról is szólt, a mozgássérültek által helyben művelt sportágak mellett kuriózumokra is sor kerül, például kerekes rugbyt és TRX-et (speciális erőnléti edzés) is láthat a közönség. A sportnapot 16 órától kerekes székesek táncgálája zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!