Hírek

2013.09.25. 16:28

Új kapitányság lesz Almádiban

A kivitelezőnek jövő május 16-ig kell átadni az új rendőrkapitányság épületét Balatonalmádiban, amelynek ünnepélyes alapkőletétele szerdán volt a már megkezdett építkezés területén.

Halmos György

Az alapkőbe többek között egy szerdai Naplót, egy Zsaru magazint, az épület dokumentációit, illetve pénzérméket tartalmazó időkapszulát helyezett Keszey János polgármester és dr. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

A polgármester beszédében felidézte az új kapitányság helyszínének keresése, és a tényleges építkezés között eltelt fél évtizedet, kiemelve, hogy először korábban bezárt Váci iskola is felmerült a lehetséges helyszínek között, de annak az átalakítása nagyon sok pénzt emésztett volna fel. Arra vonatkozó elképzelés is volt, hogy a jelenlegi kapitányság melletti épületet vásárolják meg, de mire a szükséges pénzt előteremtette az állam, addigra az épületet eladták.

Megemlítette, hogy idén januárban felgyorsultak az események, ugyanis azt a tájékoztatást kapták: ha az önkormányzat erre alkalmas területet biztosít, akkor a szaktárca keretéből közel 700 millió forintot bocsátanak az építkezésre. A Vörösberényi iskola alatti terület alkalmas lett volna helyszínnek, amit az önkormányzat átadott volna, de ez az elgondolás meghiúsult, mert az ingatlan régészeti feltárása jelentősen lelassította és megdrágította volna a beruházást. Az önkormányzat végül a Hadak útján lévő telket ajánlotta fel, ahol a kapitányság megépül.

- A város önkormányzata, a rendőrség és a kormány összefogásának köszönhetően épül meg az új kapitányság – hangsúlyozta Kontrát Károly. A cél az, hogy az itt élők biztonságát, a közbiztonságot fenntartsuk, magasabb szintre emeljük. Személyi állomány olyan körülmények között fogja a munkáját végezni, ami lehetővé teszi, hogy még jobb eredményeket érjenek el – mondta a politikus.

- Célként megfogalmazhatjuk azt is, hogy a Balaton és térsége Európa legbiztonságosabb üdülőövezetévé váljon, ebben pedig fontos szerepet játszhat az új kapitányság, amihez a kormány 600 millió forinttal járul hozzá – fogalmazott.

Az almádi kapitányság illetékességi területéhez két város (Balatonkenese és Balatonfűzfő), és további tíz település tartozik, csaknem 30 ezer itt élő közbiztonságáról kell gondoskodni.

A rendezvényen megjelent az országos és megyei rendőrfőkapitány, a képviselő-testület tagjai, valamint a járás több polgármestere is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!