Hírek

2013.10.22. 10:35

Dohányárut akartak lopni egy zalagyömörői vegyesboltból

Egy vegyesboltba akart betörni két fiatal Zalagyömörőn, ám megszólalt a riasztó, így a gyanúsítottak üres kézzel távoztak.

veol.hu

A Tapolcai Rendőrkapitányság lopás bűntett kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyásuk mellett – indított eljárást H. Gábor 21 éves zalagyömörői lakos és a 19 éves gógánfai H. Balázs ellen - tájékoztatott kedden a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

Fotó: Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendelkezésre álló adatok alapján a két fiatal férfi október 21-én 21 óra körüli időben egy nagyobb kővel betörte a település központjában található vegyesbolt bejárati ajtajának üvegét, azért, hogy annak leválasztott helyiségéből dohányárut tulajdonítsanak el.  Miután a még fennmaradó üvegdarabokat is kiszedegették az ajtóból, H. Gábor bement az üzletbe, ekkor azonban megszólalt a riasztó. A gyanúsítottak üres kézzel, futva menekültek el a helyszínről.

A Sümegi Rendőrőrs járőrei néhány órával később, 23 óra 40 perckor igazoltatták, majd elfogták H. Balázst, aki a Zalagyömörő és Gógánfa közötti úton kerékpárját tolva tartott hazafelé. Elszámoltatásakor a 19 éves fiatal elismerte a bűncselekmény elkövetését. H. Balázst és társát, H. Gábort a Sümegi Rendőrőrsre állították elő, ahol a nyomozók mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!