Hírek

2013.10.25. 11:32

Félmillió forint a pápai úszóknak

Pápa - Az uszoda ideiglenes bezárása miatt víz nélkül maradt úszók Celldömölk, Veszprém és Ajka uszodáival tárgyalnak arról, hogy holt tarthatják meg a következő hat hétben edzéseiket.

Nagy Imre

Kertész Attila, a Pápai Úszó Sportegyesület elnöke pénteken délelőtt kereste fel dr. Áldozó Tamás polgármestert, és tájékoztatta arról, hogy az ideiglenes bezárás miként érinti az egyesület munkáját. Az eddigi pápai gyakorlat szerint a közel harminc sportoló közül a gyerekek heti háromszor egy, míg a felnőttek ötször kettő órában edzettek, illetve hétvégente is igénybe vették az uszodát. Most úgy látják, a következő időszakban heti három edzésre kell korlátozni a munkát.

Áldozó Tamás válaszul közölte, hogy megérti az úszók nehéz helyzetét, ám ha az edzéseknek a bezárás ellenére is helyet biztosítanának, az semmiféle megtakarítást nem jelentene a Pápai Termálvízhasznosító Zrt. számára. Felajánlotta viszont segítségét: a polgármesteri keretből ötszázezer forintot biztosított az úszók utazási és bérleti költségeihez. Ezt Kertész Attila köszönettel elfogadta. Mint azt az egyesület elnöke lapunknak elmondta, az összeg lehetővé teszi, hogy az utazást és a pályabérletet ebből fedezve heti három alkalommal Celldömölkre járjanak át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!