Hírek

2013.10.10. 10:41

Nyílt nap volt a Lóczy-barlangban

A mi geoparkunk címmel szervezett nyílt napot a Lóczy-barlangnál a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság, mint a Bakony–Balaton Geopark irányító szervezete.

Tremmer Tamás

A csütörtöki program jól sikerült, hiszen több településről kilenc csoport, összesen 250 diák (felső tagozatos általános iskolások és gimnazisták) tette tiszteletét Balatonfüreden.

Sárdy Julianna geotúra vezető a Naplónak elmondta, a nyílt nappal a fiataloknak be kívánták mutatni a Bakony–Balaton Geopark tevékenységét, gazdag földtani örökségét és egyik helyi földtani értékét, a védett Lóczy-barlangot. A diákok érdeklődésének felkeltésére interaktív jellegű, látványos, játékos elemeket tartalmazó, öt állomásból álló programmal készültek. A diákok és a kísérő pedagógusok megtudhatták, mi is az a geopark, mely élettelen természeti értékeket érdemes felkeresni a területen.

A nagy siker láttán még inkább szeretnék felélénkíteni a kapcsolatot a fiatalokkal, ezért folytatják a nyílt napokat, de téli geosulit, táborokat, geotúrákat is szerveznek részükre, tájékoztatott Sárdy Julianna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!