Hírek

2013.11.05. 14:46

Nem követett el becsületsértést az írásszakértő

Jogerősen felmentette a bíróság a nemzetközi hírű pécsi írásszakértőt, aki azt állította, hogy 1998-ban nem Tánczos Gábor ölte meg a fiatal lányt Körmenden.

Mátételki András

A bíróságon tavaly szeptemberben azért tett feljelentést a Vas megyei rendőrség nevében a főkapitány, mert megítélése szerint dr. Lépold Józsefné (68) megsértette a főkapitányság becsületét, társadalmi megbecsülését, méltóságát, amikor két tévécsatornának a következőket nyilatkozta a bűnügyről: "Ott van a Tánczos Gábor-ügy. Én a mai napig is állítom, aki azt a H. Zsófikát gyilkolta volna meg az ítélet szerint, ma is tudom, hogy nem ő az elkövető. Ma már tudjuk, hogy nem ő az elkövető. Magánnyomozók dolgoztak, és megvan az igazi elkövető. Csak mi történik nálunk? Ötven évre titkosították. Majd ötven év múlva Tánczos Gábor, ha lesz gyermeke, akkor megtudja, ha felnyitják az aktát, és elölről kezdhetik, hogy nem ő volt, és elővehetik azt, aki a valódi tettes. Tehát már a valódi tettest tudjuk. S hogy miért nem lehet erről beszélnem? Az esküm alapján."

A bíróság indoklásában az szerepelt, hogy ezek a kijelentések nem alkalmasak a becsület csorbítására, mivel azokban nem hangzik el a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság neve, s még csak utalás sincs rá a büntető ügyben betöltött szerepére. (A rendőrség szóvivője lapunknak cáfolta, hogy ötven évre titkosították az ügy iratait - a szerk.)

A másodfokon eljáró Veszprémi Törvényszék, Dülkné dr. Pintér Zsuzsanna tanácsa helyben hagyta az első fokon hozott döntést, mivel annak indokaival egyetértett, azokat megalapozottnak találta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!