Hírek

2014.01.07. 15:09

Kevesli a bérlakások számát az LMP

Veszprém (mar) – Nem ad választ az önkormányzat bérlakás-gazdálkodási koncepciója arra a kérdésre, hogyan lehetne a mostani 164-nél több bérlakás Veszprémben, hangzott el az LMP keddi sajtótájékoztatóján.

Marton Attila

Gertsmár Ferenc, a párt önkormányzati képviselője emlékeztetett rá, a város novemberben elfogadott szociális szolgáltatástervezési koncepciója megállapítja, a szociális célú bérlakások száma nem elegendő, ezért a bérlakásállomány felújítását és bővítését javasolja a tervezet. A veszprémi közgyűlés tavalyi utolsó ülésén tárgyalta a bérlakás-gazdálkodási koncepciót, a zöldpárt politikusa szerint a javaslat ugyan több fontos kérdést is rendezni kíván, a legfontosabb kérdésre, hogyan lesz több bérlakás Veszprémben, nem ad választ.

A munkaerő mobilitása, valamint az alacsony keresetűek lakáshoz juttatása is a bérlakások számának emelését igényli, mondta az önkormányzati képviselő, aki szerint mintaként szolgálhatna Ausztria és Svájc, ahol a bérlakások aránya 40, illetve 60 százalék. A veszprémi LMP reális lakhatási alternatívává tenné a szociális bérlakások rendszerét, és jelentősen bővítené a piaci alapon bérbe adható önkormányzati lakások számát is, ehhez a bérlakások építése mellett önkormányzati lakásvásárlásra, és a meglévő bérlakások felújítására van szükség a képviselő szerint.

Gertsmár Ferenc szerint egy önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság szerepvállalása jelenthetné a megoldást a problémára, amelyre a fedezetet az európai unió új költségvetési ciklusának pályázati forrásai jelenthetnék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!