Hírek

2014.01.10. 17:45

Más kezeli a vagyont

Zánka - A parlament december eleji döntése alapján a 209 hektáros területen elhelyezkedő egykori úttörőváros, a Zánkai Új Nemzedék Központ vagyonkezelése január 1-től átkerült az Erzsébet Vagyonkezelő Kft.-hez.

Győrffy Árpád

A változásról Siklódi László Leventét, az ingatlant eddig kezelő Zánka - Új Nemzedék Központ Nonprofit közhasznú Kft. vezetőjét kérdeztük.

- A zánkai ingatlan állami tulajdonban van a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél. Az a gazdasági társaság is maradt állami tulajdonú, aminek én vagyok a vezetője. Változás annyi történik, hogy a mi feladataink közül kikerül a zánkai ingatlan vagyonkezelése, hasznosítása, értékesítése, és mindezek az Erzsébet Vagyonkezelő Kft.-hez kerültek át.

Siklódi Levente és Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője egy tavalyi sajótájékoztatón, amikor még fordított volt a szereposztás (Fotó: Győrffy Árpád)

Az ügyvezető elmondta, hogy a társaságuk továbbra is működteti a középiskolát, a különböző képzéseket és végzi más tevékenységeit. A változás annyi lesz, hogy amíg eddig tőlük béreltek helyet az Erzsébet táboroknak, ezentúl nekik kell a helyet bérelni az új vagyonkezelőtől. Az Erzsébet Vagyonkezelő Kft. csak a szigorúan vett ingatlanok vagyonkezelési jogát kapta meg, az ingóságok, köztük a hajók, gépjárművek, bútorok, de még az internetszolgáltatás is a korábbi vagyonkezelő tulajdonában maradnak, így mindkét fél egyszerre lesz bérlő és bérbeadó is. Siklódi Levente szerint a parlament döntését az indokolta, hogy a zánkai ingatlan átvételével megfelelő ingatlanhoz jutott a működéséhez az Erzsébet Tábor program. Ugyanakkor a jobb anyagi helyzetüknek köszönhetően megfelelő hátteret tudnak biztosítani a terület fenntartására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!