Hírek

2014.07.18. 14:06

Több polgármesterjelölt neve már nyilvános

Megyei körkép – Az októberi önkormányzati választás előtt több mint két hónappal megyénk városainak polgármesterjelöltjeiről érdeklődtünk.

Munkatársainktól

A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjeinek egy részét már bemutatta, az MSZP a legtöbb helyen nem hozta nyilvánosságra a neveket, a Jobbiknál még tart a jelöltállítás, az LMP egy városban indít jelöltet.

Veszprémben már bejelentették, hogy a Fidesz-KDNP a jelenlegi polgármestert, Porga Gyulát indítja. Az LMP képviselőjelöltje Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselő. Az MSZP nem hozta nyilvánosságra a nevet, mondta Hartmann Ferenc, az MSZP veszprémi elnöke. A Jobbiknál még tart a jelöltállítás, közölte Galambos István kommunikációért felelős megyei alelnök, megyei sajtófőnök.

A Fidesz-KDNP pápai polgármester-jelöltje dr. Áldozó Tamás mostani városvezető. Kerecsényi Zoltán arról tájékoztatott, a Demokratikus Koalíció helyi szervezete még nem döntött. Orbán Imre, a Jobbik pápai szervezetének elnöke elmondta, megvan a jelöltjük, személyét a jövő héten hozzák nyilvánosságra. Grőber Attila, az MSZP helyi szervezetének elnöke is így fogalmazott.

Berhidán Punk Jánost indítja a Fidesz-KDNP a jelenlegi polgármester, a 2010-ben újraválasztott, független Pergő Margit Cecília ellenében, aki szintén indul a városvezetői posztért.

Várpalotán a jelenlegi polgármester, a Fidesz-KDNP színeiben politizáló Talabér Márta lesz a jelölt, közölte a pártszövetség. A baloldali pártok között folyamatos a tárgyalás Várpalotán, egyre közelebb jutnak a megoldáshoz a felek, mondta Deák Istvánné. A Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke hozzátette, bíznak benne, hogy sikerül közös jelöltet állítania a DK-nak, az Együtt-PM-nek, a Liberálisoknak és az MSZP-nek, a tervek szerint a jövő héten sajtótájékoztatón mutatják be a csapatot. A Jobbik Magyarországért Mozgalomnál is zajlik a jelöltállítás folyamata, a jövő héten hagyja jóvá a jelölteket a párt megyei, illetve országos vezetése, mondta Galambos István, a Jobbik megyei sajtófőnöke.

Ajkán csak a Fidesz-KDNP jelentette be, hogy Fenyvesi Zoltánt indítja polgármesternek. A Demokratikus Koalíció jövő héten tart sajtótájékoztatót a jelöltjéről, az MSZP és a Jobbik később nyilatkozik.

Devecserben a Fidesz-KDNP ismét Toldi Tamást indítja polgármesternek, az MSZP és a Jobbik később kívánja megnevezni jelöltjeit.

Balatonfüreden a Fidesz már döntött a helyi indulóról, de később akarják csak nyilvánosságra hozni a nevét, tudtuk meg Hári Lenkétől, a helyi szervezet elnökétől. A Jobbik helyi szervezete nem állít polgármester-jelöltet, tájékoztatott bennünket Ujhelyiné Károlyi Krisztina, a párt helyi vezetője. A képviselő-jelöltekkel kapcsolatos egyeztetés zajlik. 

Az MSZP füredi szervezete sem zárta még le teljesen az egyeztetést a jelöltekről, de abban már egyetértés van, hogy a jelenleg is képviselőként dolgozó dr. Szalai Gábor indítják a polgármesteri tisztségért.

Herenden a Fidesznél hasonló választ kaptunk, mint Füreden, Jánszky László, a párt helyi képviselője elmondta,  már döntöttek a jelöltről, de azt később, együtt hozzák nyilvánosságra.

Vajai László, a város jelenlegi független polgármestere megerősítette, az őszi választáson is elindul független jelöltként.

Balatonkenesén a Fidesz-KDNP Tömör István jelenlegi polgármestert jelölte. Kenesén független jelöltként indul Győrfi Károlyné.

A balatonalmádi polgármesterjelöltek neveit még nem hozták nyilvánosságra.

Zircen egyetlen egy induló neve ismert, a jelenlegi polgármester, Ottó Péter a Fidesz–KDNP jelöltje.

Balatonfűzfőn három indulóról tudnak. Marton Béla, a jelenlegi polgármester független jelölt, a mostanit megelőző 2006-10-es ciklus polgármestere, Kiss Zsuzsanna a Fidesz–KDNP támogatásával indul, Szanyi Szilvia, a mostani testület tagja függetlenként száll harcba a tisztségért.

Tapolcán egyelőre három polgármesterjelöltről tudunk. A Fidesz a jelenleg is hivatalban lévő Császár Lászlót indítja az őszi önkormányzati választásokon, míg az MSZP Lévai Józsefet. A Jobbik jelöltje információink szerint Dobó Zoltán lesz, de ezt hivatalosan nem jelentették be. Sümegen a mostani, független polgármester, Rátosi Ferenc ismét megméretteti magát, a Fidesz Végh Lászlót indítja. Badacsonytomajon még nem jelentette be Krisztin N. László polgármester, hogy újra jelölteti magát, de valószínű, hogy indul a választásokon. Itt Rajzó Ildikó független jelöltként száll harcba a polgármesteri székért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!