Hírek

2014.08.07. 10:22

Árva gyerekek a Balatonon

Balatonfüred – Több mint száz gyermek, az SOS Gyermekfalvak árva, vagy vérszerinti családjuktól távol élő lakói vitorláztak csütörtökön a Balatonon. Sokan most látták életükben először a Magyar Tengert.

Horváth Gábor

A kezdeményezés immáron elnyerte a hagyományos jelzőt, hiszen hosszú évekre vezethető vissza a Bakóczy Kálmán ötlete nyomán létrejött esemény története. Az első alkalom olyan jól sikerült, hogy azóta minden évben egyszer a Magyar Vitorlás Szövetség meghívja az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványát egy balatoni vitorlázásra. Idén a LáriFári Alapítvány működött közre a rendezésben.

– Elsősorban Kecskemétről, Kőszegről és Battonyáról érkeztek gyermekek, összesen 117-en. A teljes létszám kísérőkkel együtt 150 – mondta el lapunknak Hosszú Adrienn, az egyébként hatállomásos karitatív sorozatot rendező LáriFári alapítvány elnöke. – A fiatalok 21 hajón szálltak vízre. A vitorlázás mellett ebéddel, uzsonnával és parti programokkal készültünk számukra.

A kétórás vitorlázás – mint egy igazi versenyen – eredményhirdetéssel ért véget. Mindenki kapott érmet.

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának ügyvezetője, Gosztonyi Gábor elárulta: több gyermek most járt először a Balatonnál. De nemcsak nekik, a többieknek és a kísérőknek is rendkívül élvezetes, illetve különleges ez a program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!