Hírek

2014.10.13. 17:30

Következik a munka - Reagálnak a polgármesterek

A városok új polgármesterei lapunkban reagálnak a választási győzelemre.

Munkatársainktól

Hétfőn megszólalt a három legnagyobb lélekszámú település (Veszprém, Pápa, Ajka) első embere, kedden a többi város vezetőjének adtunk szót. Balatonalmádiban összesen 8007-en voksolhattak négy polgármesterjelöltre, Keszey János 1525 szavazatot kapott. Az újraválasztott polgármester nagy örömmel fogadta az eredményt, hétfőtől ismét kemény munka várja: az alkuló ülés, majd többek között folytatják a járda- és útépítéseket, előkészítik a közbeszerzéseket.

Schwartz Béla nagyon örül annak, hogy folytathatja a megkezdett munkát. A szocialista színekben újjáválasztott ajkai polgármester elsőnek az unokájának telefonálta meg a hírt
(Fotó: Penk Tímea)


Nagyon jó, hogy azért szavaznak az emberre mert eredményes a munkája és nem azért mert nincs jobb – mondta megválasztása után a Naplónak Bóka István, Balatonfüred polgármestere. A Fidesz–KDNP támogatással indult városvezető a jövőben a közlekedést és a gazdaságot szeretné fejleszteni a településen. Növelni kell a szálláshelyek számát, tovább kell folytatni az utcák, terek felújítását Füreden.

A józan, tiszta és értelmes többség a nyugodt továbbépítkezés mellett döntött, értékelte a balatonfűzfői választási eredményt a Naplónak Marton Béla megválasztott polgármester, aki független jelöltként 845 szavazatot kapott. Megköszönte a bizalmat, hozzátette, nem remélt többséggel nyert. A városvezető megígérte, megfelel a várakozásoknak.

Talabér Márta elmondta, azért is van nagy jelentősége a párt várpalotai sikerének, mert a Fideszből kivált s függetlenként induló képviselők méltatlan és csúnya kampányt folytattak az elmúlt hetekben, ennek ellenére győzni tudtak egy alapvetően baloldali településen. Továbbra is a higgadt és nyugodt városfejlesztést folytatják – tette hozzá.

Zircen Ottó Péter, a Fidesz–KDNP jelöltje 56,52 százalékkal nyerte meg a választást, nem sokkal mögötte maradt le 43,48 százalékkal Horváth László független jelölt. Ottó Péter minden zirci polgár képviseletére törekszik. Az első lépés a gazdasági program kialakítása lesz.

Tömör István, a Fidesz–KDNP jelöltje lehet ismét Balatonkenese polgármestere akire 2218-ból 841-en szavaztak. Tömör István számított erre az eredményre, úgy látja, sokat dolgozott érte, első feladatai között jelölte meg a városfejlesztést és Balatonakarattya leválásával kapcsolatos teendőket.



Bóka István (jobbról a második) és a jobboldal képviselőjelöltjei várják az eredményeket a helyi Fidesz-irodában. A volt polgármesterre a balatonfüredi szavazók 83 százaléka adta a voksát
Fotó: Prevics Éva

Devecsert jobbikos polgármester irányítja ezentúl. Ferenczi Gábor azért is örül a győzelmének, mert a városnak ez az utolsó esélye arra, hogy változás történjen, különösen a roma-magyar együttélés javítása terén. Erre csak a Jobbiknak van kidolgozott programja az országban. Ferenczi Gábor minden képviselővel szeretne együtt dolgozni, aki a város érdekeit szolgálja. Toldi Tamás volt fideszes polgármester jelezte, hogy hétfőn délután átadná hivatalát. Ferenczi Gábor azonban szakemberekkel kívánja átnézetni az önkormányzat anyagi helyzetét, és ténylegesen azt követően kívánja csak átvenni a polgármesteri pozíciót.

A berhidai választók a független polgármesterjelölt Pergő Margitnak szavaztak bizalmat az önkormányzati választáson. – Örülök az eredménynek, s annak is, hogy nyolcból hét képviselőt újraválasztottak a testületbe. Mindez annak a munkának az elismerése is egyben, amit az elmúlt években végeztünk – mondta el a Naplónak a települést immár 2008 óta vezető Pergő Margit.

Badacsonytomajon a város polgármestere továbbra is Krisztin N. László (független), aki a választáson 560 szavazatot kapott. Krisztin N. László elmondta, köszöni a badacsonytomajiak kitartását, büszke rájuk.

Tapolcán vasárnap 22 óra után derült ki az eredmény, amely szerint a város új polgármestere Dobó Zoltán (Jobbik), aki 1951 szavazatot kapott. – Nagyon örülök a győzelemnek, együtt folytatjuk a munkát a tapolcaiakkal – nyilatkozta lapunknak Dobó Zoltán.

Sümeg új polgármestere, Végh László (Fidesz–KDNP) úgy nyilatkozott, hogy kissé meglepte ugyan az eredmény, de nem túlzottan. – Jó volt a kampányunk, remek csapat állt mellettem, könnyű volt együtt dolgoznunk. A képviselő-testületbe a nyolc jelöltünkből hat bekerült, így a többség adott lesz, biztos, hogy jól tudunk majd haladni a munkában, és sokat tehetünk Sümegért – mondotta a Végh László.

– Nem számítottam ilyen arányú győzelemre, ráadásul még az általam ajánlott hét független képviselőből hatot a herendi lakosok beválasztottak a testületbe – mondta el érdeklődésünkre Jánszky Lajos László. Herend frissen megválasztott polgármestere úgy érzi, ezzel olyan képviselő-testület áll fel, amelyet együtt gondolkodó emberek alkotnak. A szavazatok több mint 50 százalékát megszerző vezető kiemelte: sok feladat és félbemaradt ügy vár rájuk, ezek közül előtérbe helyezik a körzeti orvos nyugdíjazásának ügyét, valamint a 8-as út építéséhez kapcsolódó problémák megoldását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!