Hírek

2014.10.12. 18:15

Matolcsy György helyi lakosként szavazott

Balatonakarattya - Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke vasárnap délelőtt feleségével, Matolcsy Gyöngyi polgármesterjelölttel együtt érkezett az egyetlen helyi szavazókörbe, az Iskola utcai Közösségi Házba, ahol helyi lakosként leadta szavazatát.

Kovács Erika

Matolcsy Gyöngyi korábban, lakossági fórumán azt mondta, hogy megválasztása esetén az utak, utcák rendbetételéhez fogna, megújítaná a strandokat, külön jelölne ki fürdőhelyet családoknak, sportcélra, és szabadstrandot is.

A kerékpárosoknak korszerű pihenőhelyet hozna létre, a nagy hagyományra visszatekintő tengóbajnokság országos hírnevet érdemelne. Matolcsy Gyöngyi szerint a település kiváló feltételeket ad ahhoz is, hogy megteremtsék a lehetőségét idősek otthona létrehozásának, valamint egészségturizmusnak is, ahová hazai és külföldi vendégek egyaránt jöhetnének. Elképzelései között szerepel olyan intézmény létrehozása, ahol igényes körülmények között sérült gyerekeket gondoznának, és itt szüleik is szálláslehetőséget kapnának.

Nánássy Elek, a helyi választási iroda vezetője elmondta: október 12-étől önálló község Balatonakarattya, ahol két polgármesterjelöltre és 12 képviselőjelöltre voksolhatott a 827 szavazásra jogosult lakos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!