Hírek

2014.10.13. 13:13

Új vezetők a városok élén

Badacsonytomaj, Sümeg, Tapolca - A három városból kettőben új polgármestert választottak vasárnap. A Napló rövid véleményt kért a leendő új városi vezetőktől.

Tóth B. Zsuzsa

Badacsonytomajon a város polgármestere továbbra is Krisztin N. László (független), aki a választáson 560 szavazatot kapott - tudtuk meg Weller Jakus Tamás jegyzőtől. Krisztin N. László elmondta a Naplónak, hogy köszöni a badacsonytomajiak kitartását, büszke rájuk. Kárpáti Lajos Béla úgy fogalmazott, hogy nem kíván eztán részt venni a város politikai életében.

- Nincs lelkifurdalásom, mindent megtettem a változásért. Vannak olyan betegek, akiken nem lehet segíteni, úgy látszik, Badacsonytomaj választói ilyenek. További jó utat kívánok a városnak - mondta Kárpáti Lajos Béla.

Tapolcán 22 óra után derült ki az eredmény, amely szerint a város új polgármestere Dobó Zoltán (Jobbik), aki 1951 szavazatot kapott.

- Nagyon örülök a győzelemnek, együtt folytatjuk a munkát Tapolca lakosaival - nyilatkozta lapunknak Dobó Zoltán.

Sümeg új polgármestere, Végh László (Fidesz-KDNP) vallotta, hogy kissé meglepte ugyan az eredmény, de nem túlzottan.

- Jó volt a kampányunk, remek csapat állt mellettem, könnyű volt együtt dolgoznunk. A képviselő-testületbe a 8 főből 6 bekerül, így a többség adott lesz, egészen biztos, hogy jól tudunk majd haladni a munkában és sokat tehetünk Sümegért - mondta a Végh László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!