Hírek

2015.10.27. 10:47

Harmincnégy esethez riasztották a tűzoltókat múlt héten

Veszprém megyében az elmúlt héten 34 alkalommal riasztották a tűzoltókat káreseményhez. Ebből 19 esetben vonultak műszaki mentésre és 8 alkalommal kellett tűzesetnél beavatkozni. 7 esetben érkezett a tűzoltóságok híradóügyeletére téves jelzés.

Egy személyautó falnak ütközött Pápán, október 20-án délután, melynek következtében az autóban utazó két ember súlyosan megsérült. A pápai hivatásos tűzoltóknak nem kellett messzire vonulniuk, hiszen mindez a pápai tűzoltóság udvarán történt, egy rendkívüli parancsnoki ellenőrzés keretein belül. A pápai hivatásos tűzoltók a balesetet szenvedett gépjárművet először rögzítették, majd áramtalanították a további károk megelőzése végett. A sérültek mentését hidraulikus feszítővágó berendezés segítségével hajtották végre. A roncsból kiemelt embereket átadták a mentőknek.

A rendkívüli parancsnoki ellenőrző gyakorlat célja a határozott, magabiztos beavatkozásra való felkészítés mellett az volt, hogy a beavatkozó állomány elméleti ismereteit gyakorlati tapasztalatokkal egészítsék ki a feszítővágó berendezés használatával kapcsolatban.Bár minden káreset más és más, fontos, hogy a tűzoltók begyakorolják, hogy egy közúti balesetet szenvedett autót hogyan és honnan kell megközelíteni, melyek a lehetséges veszélyforrások. Mindemellett el kell azt is sajátítaniuk, hogy melyek azok a mentési módok, melyek alkalmazásával a műszaki mentés – a körülményekre tekintettel – hatékonyan, a lehető leggyorsabban végrehajthatók.

Személyautó és menetrend szerint közlekedő csuklós busz ütközött a 72-es számú főút Litéren átvezető szakaszán, október 21-én. A balesethez Veszprémből és Balatonfűzfőről riasztották a hivatásos tűzoltókat, akik a személyautóba beszorult utast feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki. A buszon összesen huszonegyen utaztak, közülük egy ember könnyebb, zúzódásos sérüléseket szenvedett, őt és az autóból kiszabadított sérültet a mentők kórházba szállították. A helyszínelési és műszaki mentési munkálatok idejére a főút érintett szakaszát félpályán lezárták, a menetrend szerint közlekedő autóbusz utasait mentesítő járattal továbbszállították.

Összeütközött egy személyautó és egy kamion október 24-én délután a Kup és Bakonypölöske közötti úton. A balesethez Pápáról riasztották a hivatásos tűzoltókat, akik áramtalanították a járműveket, az autó egyik utasát pedig feszítővágó berendezés segítségével szabadították ki a roncsból. Az eset során a gépkocsiban utazó két ember megsérült, őket a mentők ellátták, egyiküket mentőhelikopterrel szállították kórházba. A műszaki mentés idején teljes útzár volt érvényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!