Hírek

2016.02.25. 15:35

Kiderült, hogyan került vér a Tapolca-patakba

Az esettel kapcsolatban a pápai húsgyár az alábbi tájékoztatást adta a Naplónak:

Polgár Tibor

– 2016. február 13-án a megyei laphoz történt lakossági bejelentést követően, illetve az internetről utólag értesültünk a Tapolca-patak szennyeződéséről, erre való tekintettel konkrét okot nem tudtunk megállapítani – elevenítette fel válaszában a korábban történteket Megyeri László. – Ezt követően a keddi, a szerdai és a pénteki vágási napokon a takarítás indulásakor figyeltük a Tapolca-patak kifolyását, hogy megjelenik-e véres szennyeződés. A megfigyelés eredményeként szerdán délután 13 óra 7 perckor telefonált az ellenőrzést végző kollégám, hogy habos és vörös a patak vize. Rögtön elindítottuk a Tapolca felé kifolyó csapadékvízaknában a vízzel való hígítást, és aknáról aknára haladva sikerült megtalálni a szennyeződés megjelenésének helyét. Ez egy idős akna befolyó csöve mellet volt látható. A konkrét hibát is megállapítottuk, ami egy, ettől az aknától néhány méterre található törött PVC-cső volt, melynek véres vize betalált a csapadékvíz aknájába. A véres víz további kijutását azonnal megszüntettük, és az érdekelt szervezetekkel egyeztettünk – hangsúlyozta a Pápai Hús Kft. f. a. műszaki igazgatója.

Hozzáfűzte, korábban sem tudtak és most sem tudnak ígéretet tenni arra, hogy dugulás, csőtörés vagy egyéb váratlan esemény ezentúl nem fordul elő a vállalatuknál, de mindent elkövetnek ezek megelőzésére. Egyúttal kérik a telephelyük környékén lakókat, hogy a sajtó és a hatóságok felé történő bejelentéssel egyidejűleg szíveskedjenek értesíteni cégüket, hogy a kárelhárítás minél gyorsabb és hatékonyabb lehessen.

Korábban a témában:

Ismét vér ömlött a Tapolca-patakba?

Vértől vöröslött a Tapolca-patak?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!