Hírek

2016.04.14. 11:13

Elkezdődtek a beíratások az általános iskolába

Veszprém - Csütörtökön és pénteken tartják az általános iskolai beíratásokat, óvodások készülnek az első osztályba.

Balla Emőke

Bár a beíratások péntek este hét óráig tartanak, jellemző, hogy a szülők többsége csütörtök délelőtt beíratja kisgyermekét az iskolába. A veszprémi tankerület veszprémi és a környékbeli települések tizenhat általános iskolájába csütörtök délig 402 óvodást írattak be, tájékoztatott Krupláné Lesz Zsuzsanna tanügyigazgatási referens.

Fotó: Penovác Károly

A Veszprémi Rózsa Úti Általános Iskola szeptemberben két általános tantervű osztályt indít, emelt óraszámban tanítva a német és az angol idegen nyelvet. Elsősorban az iskola körzetébe tartozó diákokat veszik fel, de ha marad szabad hely, a körzeten kívüliek is bekerülhetnek, tájékoztatott Sándor László. Az igazgató elmondta, az utóbbi években túljelentkezés volt az intézménybe, tavaly azonban minden kisgyereket fel tudtak venni.

Bár a beíratás péntek estig tart, a szülők többsége csütörtök délig beíratta gyermekét. Sok szülő már ismerősként érkezett az iskolába, hiszen ide járnak az óvodások nagyobb testvérei is. A Veszprémi Rózsa úti Általános Iskola több rendezvényt, ovisuli foglalkozást tartott az elmúlt hónapokban, így az első osztályba készülő ovisok és szüleik már tájékozódhattak az intézményről, annak profiljáról, megismerkedhettek az első osztályos tanító nénikkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!