Hírek

2016.04.11. 18:06

Vízben úszott az iskola folyosója

Várpalota – Tanárok, szülők és diákok példaértékű összefogásának eredményeként menekült meg a nagyobb elázástól a hétvégén a Rákóczi Telepi Tagiskola.

Szabó Péter Dániel

A takarítók földszinti helyiségében eltörött ugyanis egy flexibilis cső, amiből ömleni kezdett a víz a folyosóra.

– Vasárnap délután az iskolai riasztó jelzett be, amikor már az alagsorba zubogott le a víz, ezért is siettem be az intézménybe, ahol már öt centiméter magasságban állt a víz a földszinti folyosón. Miután láttam, hogy nagy a baj, rögtön szóltam egy szülőnek és a kollégáknak, akik a legnagyobb közösségi oldalon egy felhívást tette közzé. Alig telt el fél óra és sorban jöttek a segíteni akaró szülők, diákok és tanárok, illetve Kurta Károly és a városüzemeltetési iroda munkatársai – mondta el kérdésünkre Simon Ágnes, a Rákóczi Telepi Tagiskola tagintézmény-vezetője.

A mobiltelefonnal készült felvételen is jól látszik, hogy magasan állt a víz az iskola folyosóján
Fotó: Rákóczi Telepi Tagiskola

A példás összefogásnak meglett az eredménye, sikerült nagyobb kár nélkül megúszni a csőtörést.  A termek nagy részébe ugyanis a magas küszöb miatt nem jutott be a víz, csupán a folyosón kell majd meszelni, ha megszáradtak a falak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!